Hårfjerning med IPL-laser for menn

Hårborttagning med IPL-laser för män

IPL laser hårborttagning ger mycket bra resultat och är en mycket effektiv metod för hårborttagning för män. Hur många är inte trötta på att håret på nacken växer ut snabbt och förstör hela frisyren? Eller vill du ta bort hår på bröstet eller armhålorna, men tycker att vaxning är smärtsamt? Killar – var inte rädda för att investera i Silkemyks IPL-laser!

Hårborttagning är inte längre något bara kvinnor gör. Visserligen har män länge rakat och trimmat ansiktshår och skägg, men idag finns det också många män som vill ta bort oönskad hårväxt på andra ställen på kroppen. I det här inlägget ska vi prata om hårborttagning med ipl laser för män!

Det finns många metoder för att ta bort kroppshår för män, inklusive rakning, vaxning, vaxning, hårborttagningskrämer och plockning. Rahyveln är en populär hårborttagningsmetod för många män, men här kan du riskera att få små skärsår, röda knölar, inåtväxande hårstrån och öm hud. Hårborttagningskrämer har också blivit populära, men resultatet håller inte speciellt länge och det är ofta en lite klumpig och kladdig process.

Silkemyk sin IPL-laser kan også brukes av menn

Undvik klåda, stötar och öm hud med IPL-laser

Vi på Silkemyk vill informera män om att IPL-lasern är ett bra alternativ när det kommer till långtidshårborttagning, och att den verkligen inte bara är för damer! En av de främsta anledningarna till att många väljer att använda IPL för att ta bort oönskad hårväxt är att bli av med klåda efter rakning, knölar på huden och öm hud.

En annan anledning är förstås att resultatet håller mycket längre än vid rakningsmetoder där håret klipps av, som till exempel rakning. IPL hårborttagning kräver flera behandlingar, men resultatet är så bra efter 12 veckor att det bara behövs en uppfräschning var 2-3 månad för att bibehålla det silkeslena resultatet.

IPL-laser har länge använts av toppidrottare

I början användes hårborttagningslasrar av män som ansåg att tillväxten av kroppshår hämmade deras prestationsförmåga, som t.ex.t.ex toppidrottare, cyklister, simmare och kroppsbyggare. Idag används dock IPL-lasrar av många fler än så. Det finns många anledningar till varför män vill ha hårborttagning med laser. Många män skäms av hår på rygg, mage och axlar och vill känna sig mer välvårdade utan att kräva så mycket ansträngning.

De vanligaste områdena på kroppen som män behandlar med IPL-laser är:

  • Hals
  • Nacke och rygg
  • Bröst och mage
  • Armhålor
  • Hår mellan ögonbrynen
  • Axlar
  • Armar
  • Tår och fingrar
  • Lår och vader
  • Skäggväxt, speciellt om du kämpar med inåtväxande hårstrån

IPL-hårborttagning är väl lämpad för män på grund av mycket pigment i kroppshår

Även om många män tror att laserbehandling för oönskad hårväxt är reserverad för kvinnor, är det faktiskt så att män är mycket bra kandidater för denna typ av hårborttagning. Anledningen är att IPL-hårborttagning fungerar genom att IPL-ljusvågorna träffar melaninet i håret under huden, och ljuset absorberas av hårsäckarna. Värmen från ljusenergin försätter aktiva hårstrån i viloläge, vilket gör att nya hårstrån inte växer ut.

Det betyder helt enkelt att IPL-tekniken fungerar bäst om hårstråna är mörkare än din hud, vilket väldigt ofta är fallet hos män. Män har ofta mörkt hår och generellt mörkare kroppshår än kvinnor. Män med ljus hy och ljust hår på huvudet har också ofta mörkt kroppshår, vilket är idealiskt för ett bra och mer effektivt resultat av IPL-behandling.

IPL-hårborttagare med detaljer markerade Påav-knapp och ljusnivå, ljusfönster, ljusutlösningsknapp, strömingång, samt ljusindikation för ström och intensitet Silkemyk.

Var försiktig när du tar bort intimt hår

Du kan enkelt ta bort oönskad hårväxt i området runt könsorganen och på Venus-fästet, men män bör vara försiktiga när det kommer till den nedre delen av buken och själva könsorganen. Laserbehandling på de manliga könsorganen rekommenderas inte, eftersom värmen från lasern kan vara skadlig för spermieproduktionen.

Är IPL-hårborttagning dyrare än rakning?

Det kan kännas som att hårborttagning med IPL-laser är dyrt direkt när du köper produkten, men kom ihåg att detta är en engångssumma - och lasern håller i 10 år om den används på rätt sätt.

Användning av andra hårborttagningsmetoder kräver inköp av förbrukningsvaror som kostar mindre, men som måste köpas ofta. Tänk bara på hur mycket pengar många lägger på hårborttagningskrämer, vaxremsor, rakhyvlar och rakblad. För att inte tala om kostnaden för aftershavegeler, rakkrämer, skäggoljor och rakoljor för att undvika röda knölar, sår och känslig hud, klåda och torr hud.

Läs också: IPL-hårborttagning med laser VS-rakning. Här räknar vi ut hur mycket tid och pengar du faktiskt sparar genom att byta ut din rakhyvel mot vår IPL-laser.

Många män tar till hårborttagning med IPL-teknik på grund av den ständiga irritationen av huden vid rakning. Det råder ingen tvekan om att öm hud, inåtväxande hårstrån och röda knölar kan vara pinsamt för både kvinnor och män. Många vill också minska hårväxten på grund av hygieniska skäl. Faktum är att svettproduktionen är kopplad till hårsäckarna. Detta innebär att du kan minska mängden svett som produceras genom att ta bort oönskad hårväxt.

Så för att avsluta: IPL-laser är definitivt för män!

Tillbaka till bloggen