7 tips til et deilig hjemmespa

7 tips för ett läckert hemmaspa

Är du en av dem som har fått presenter som kroppsskrubb, ansiktsmasker, fantastiska hudkrämer, yllestrumpor och nya plyschar under granen i år? Med andra ord produkter som är perfekta för ett hemmaspa? Då borde du läsa vidare! I det här inlägget delar vi med oss ​​av våra bästa tips för ett läckert hemmaspa.

Även om julen är en underbar tid för familj, lek och god mat - är det också en tid förknippad med mycket liv och rörelse. När det nya året äntligen kommer med sina tomma sidor är detta ett perfekt tillfälle att skämma bort dig själv lite! För många av oss borde det nog vara ett nyårslöfte att avsätta mer tid för egenvård. Det är så viktigt att ta hand om sin kropp och själ. Här satsar du viktig tid på din egen psykiska hälsa också, något du absolut inte ska underskatta!

1. Ställ in stämningen

För att sänka pulsen och skapa den perfekta spaatmosfären kan du släcka lamporna, tända ljus, hitta en eterisk olja och ett doftljus. Sätt också gärna på lite avslappnande musik! Vi tycker den här spotifylistan är perfekt! Det kanske är lite av en klyscha med panflöjt, men kom inte hit för att säga att det inte får dig på humör. Ta dig också tid att rengöra smutsiga strumpor från badrumsgolvet innan du börjar, så att du faktiskt kan koppla av.

Viktigt! Lämna mobilen i vardagsrummet, gärna med kinkiga barn och rumskamrater.

Sett stemningen for det perfekte hjemmespa

2. Rengör din hud

Börja alltid med att rengöra din hud noggrant. För hela kroppen kan du använda en grov och bra skrubb, som denna från Collistar. Den både exfolierar och förnyar huden med havssalt som tar bort döda hudceller och stimulerar förnyelsen av hudceller.

För ansiktet rekommenderar vi en mild rengöring som den här från Dermalogica. Det är en favorit bland dem eftersom det är perfekt för alla med känslig hy! Den innehåller ingen konstgjord färg eller doft, är helt tvålfri och kommer inte att störa hudens naturliga fuktbalans. Låt rengöringsprodukten sitta i ett par minuter och massera in den väl i huden innan du sköljer ansiktet, så att du tar bort all smuts och sminkrester.

3. Ansiktsmassage med Gua Sha

Är du som vi som bara älskar en bra ansiktsmassage? Då bör du investera i Gua Sha-sten och Facial Roller för din hudvårdsrutin. Att massera ditt ansikte har många fördelar för din hud. Det löser upp spända muskler, ger huden mer lyster, motverkar huvudvärk, ökar blodcirkulationen i huden, förbättrar lymfdräneringen och förebygger rynkor. Läs hur du utför Gua Sha-massage här.

4. Lägg dig i badet

En av de läckraste sakerna vi vet är att ta ett varmt bad med en uppfriskande olja i vattnet. Välj gärna en olja med en lugnande doft som till exempel lavendel. Eftersom du precis har rengjort ansiktet väl är din hud redo för en bra och återfuktande ansiktsmask som kommer att absorberas bra i huden medan du ligger i badet. Om du inte har ett badkar kan du ta en bra varm dusch.

Hemaspaet kommer att kännas extra lyxigt om du tar med dig en kopp av ditt favoritte, och gärna lite frukt som kan stå på badkanten. Vårt favoritte är det här från Pukka, som heter Womankind. Perfekt för att skapa stämning för egenvård och rätt tänk, tycker vi.

Egentid i badekaret er perfekt for hjemmespa

5. Dags för fukt

Märker du hur både hud och hår blir torrt på vintern? Nu är det dags att lägga till chocken när det kommer till fukt! När du har badat klart bör du torka huden endast genom att klappa den med en handduk - gnugga inte. Applicera sedan en bra fuktkräm samtidigt som du låter huden lufttorka så att huden absorberar fukten bra.

För håret bör du prova den populära Ola Plex-serien, som många älskar. Deras "leave in"-behandling och hårolja kan appliceras på håret efter att du har varit i badet. Dessa produkter kan med fördel blandas i händerna och appliceras i fuktigt hår samtidigt. Skölj inte produkten. Den torkar bra in i håret och den blir inte fet.

Om du inte har en hårbehandling eller hårmask tillgänglig kan du göra en själv. Blanda ett ägg, en halv gurka som du mosar och lite solrosolja. Lämna det på håret i 10 minuter innan du sköljer. Försök att undvika stylingprodukter och värmebehandling av ditt hår när du kan. Ett annat tips är örngott i siden eller satin – det är skonsamt för håret!

Tips! Kom ihåg att skölja schampo och balsam väl på vintern för att undvika statiskt hår.

6. Hitta IPL-lasern

Känslan av helt silkeslen och mjuk hud är oslagbar, så nu är det bara att hitta IPL-lasern. Det bästa med IPL hårborttagning är att det tar bort oönskat hår utan att du får röda knölar, öm hud och inåtväxande hårstrån! Använd lasern en gång i veckan så blir du av med oönskad hårväxt inom 12 veckor. Kom ihåg att raka de områden som ska behandlas först. Läs mer om hur du använder IPL-teknik för långvarig hårborttagning här.

Efter IPL-behandlingen kan du ta hand om naglarna och nagelbanden på både händer och fötter. Använd gärna en fet fotkräm som du låter dra in samtidigt som du har på dig goda varma yllestrumpor.

7. Avsluta med LED-masken

Avsluta det läckra hemmaspaet med att komma under täcket, slå på LED-masken på önskat färgprogram och bara koppla av under de minuter som behandlingen varar. LED-masken hjälper din hud att bearbeta akne, hudrodnad, sprängda blodkärl och rosacea. Det kommer att förbättra din hudton och göra din hud mycket friskare!

Det bästa med vår LED-mask är att du kan göra alla behandlingar hemifrån. Många har svårt att få tid att gå till en klinik eller salong – speciellt om man har ett fast jobb och små barn. Med vår LED-mask kan du ta ansiktsbehandlingar på kvällen med benen på bordet och ett avsnitt av Friends på skärmen, eller helt enkelt ta en vila i sängen samtidigt. Hur gott låter inte det? Vill du läsa mer om hur Silkemyks LED-mask fungerar kan du göra det här.

Finn frem LED-masken for den perfekte avslutning på hjemmespaet

Tillbaka till bloggen