9 fordeler med Gua Sha

9 fördelar med Gua Sha

I det här inlägget delar vi totalt 9 fördelar med att använda Gua Sha med dig. Visste du att du kan minska både rynkor, ansiktssvullnad, celluliter, akne, pormaskar och rosacea med vår Gua Sha-sten och ansiktsrulle?

Även om Gua Sha-trenden är relativt ny, är det faktiskt en behandling som redan har funnits i över 2 000 år inom kinesisk medicin. Gua Sha är en massageteknik som går ut på att använda stenar/kristaller för att massera ansikte och kropp. När du masserar ansiktet med Gua Sha-stenen eller ansiktsrullen blir huden lätt röd vilket gör att blodcirkulationen i området ökar. Det gör i sin tur att massor av näringsämnen och syre transporteras dit, vilket är superhälsosamt för din hud.

De verktyg som används är vanligtvis gjorda av sten eller kristaller, men det finns även varianter gjorda av stål. De vanligaste sorterna är jade, ametist och rosenkvarts. Vi har använt det sistnämnda för vårt underbara Gua Sha-set. Setet innehåller både Gua Sha-sten och Facial Roller i Rose Quartz med gulddetaljer, och är verkligen supergott om vi får säga det själva. Eftersom rosenkvarts är en sten med naturliga formationer är varje Gua Sha-set hos oss helt unikt.

1. Minska rynkor med Gua Sha

Genom att utföra Gua Sha kommer dina hudceller att få mer näring och förbli friskare. Gua Sha stimulerar även det parasympatiska nervsystemet så att kroppen kan vila. Att behandla ansiktet med en Gua Sha-massage kommer därför att släppa spänningar i ansiktsmusklerna. Muskler som är avslappnade hjälper till att motverka rynkor och linjer i huden. Det är ganska fantastiskt att man kan minska rynkor under ögonen, i pannan och runt munnen genom att göra en behandling som är så bekväm, eller hur?

2. Förhindra spända muskler och huvudvärk

Gua Sha-sten och Facial Roller är perfekta massageverktyg för att lossa spända och stela muskler i ansikte, hårbotten och nacke. Vi använder dessa muskler hela dagen och i kombination med stress kan muskelknutor, spänningar och huvudvärk snabbt byggas upp hos många av oss.

Kvinne holder oppe Facial Roller fra Silkemyk sitt Gua Sha-sett

3. Minska svullnader i ansiktet

Om du ofta tenderar att bli uppsvälld och har en viss svullnad i ansiktet, bör du fokusera på lymfdränage när du gör Gua Sha. För extra fokus på just lymfdränage vid ansiktsmassage är det viktigt att rörelserna du gör går mot lymfkörtlarna. De sitter särskilt i nacken och nära öronen.

Du kanske vet att vår kropp gör sig av med slaggprodukter genom blod- och lymfcirkulationen, men vad är egentligen lymfdränage? Vår lymfatiska systemet har ett viktigt jobb - nämligen att bära runt lymf. Lymf är en vätska som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Ett välfungerande lymfsystem är därför mycket viktigt för hälsan och här kan Gua Sha-massage bidra positivt.

4. Få stramare hud och en mer definierad käke

Genom att regelbundet massera ditt ansikte med Gua Sha kommer du faktiskt att uppleva fastare hud, ett naturligt ögonbrynslyft och ett stramare och mer definierat käkområde.

LÄS ÄVEN: Hur använder man Gua Sha?

5. Behandla känslig hud, rosacea och sprängda blodkärl

Kämpar du med sprängda blodkärl, känslig hud och rosacea i ansiktet? Du får gärna använda Gua Sha som behandling, då den kan ha en lugnande effekt på huden vid rätt användning. Samtidigt ska man vara lite försiktig, då hård hantering av rodnad i ansiktet kan göra tillståndet värre. Vi rekommenderar att du lägger din ansiktsrulle i kylen några minuter innan behandling – så att den blir skön och sval. Rulla sedan försiktigt över huden med lätta tryck för att kyla och lugna irriterad hud.

6. Behandla akne med Gua Sha

Det viktigaste tipset för att behandla akne och pormaskar med Gua Sha är att aldrig dra/dra Gua Sha-stenen direkt över det drabbade området. Det är bäst att massera området runt finnarna. Genom att massera den friska huden runt området med akne kommer blodcirkulationen i huden att öka, vilket i sin tur kommer att ha en positiv effekt på området med akne. Genom att blodcirkulationen ökar får huden lättare att bli av med pormaskar och finnar. Porerna blir mindre synliga, och orenheter i huden som akne och finnar minskar.

Gua Sha-sett fra Silkemyk til å redusere akne, rynker og rosacea

7. Få stramare hud och bli av med celluliter på kroppen

På kroppen fungerar Gua Sha som en djupvävnadsmassage. Det kommer att lösa upp spänningar, minska muskelsmärta och öka blodcirkulationen. Resultatet är ökad kollagen- och elastinproduktion i huden, vilket resulterar i stramare hud och färre celluliter. Du kan använda Gua Sha på hela kroppen, med särskilt fokus på områden du känner har mycket spänningar, knutar, lös hud och/eller celluliter. Hos kvinnor finns celluliter ofta på låren, så detta är en naturlig plats att massera med Gua Sha.

Kom ihåg att när du masserar kroppen med Gua Sha-stenen kommer du att uppleva röda märken på huden. Detta är bara ett tecken på ökad blodtillförsel och är naturligt. Det betyder bara att du gör det rätt. Det går över igen efter några dagar, som tur är.

8. Öka mikrocirkulationen

Enligt en studie gjord av Vogue kommer du att öka din mikrocirkulation med upp till 400 % genom att använda din Gua Sha för en till två minuter vardag. Mikrocirkulationen är den del av kretsloppet i vår kropp där näringsämnen, salter och vatten tas upp – och avfallsämnen utsöndras. Mikrocirkulationen är grunden för att celler och organ i kroppen ska överleva.

9. Slappna av mer

Gua Sha är en avkopplande skönhetsbehandling som fungerar som meditation för många. Ställ Gua Sha stenen och Facial Roller kallt i kylen i några minuter, hitta din favorit ansiktsolja, andas med magen och massera ansiktet med ditt Gua Sha kit. Det löser upp spända muskler, hjälper mot spänningshuvudvärk och sänker pulsen. Vad det än gör för dig är detta personlig omvårdnad på hög nivå: och det är alltid bra för både kropp och själ.

Tillbaka till bloggen