Silkemyk sin LED-maske bruker lysterapi til å behandle hud i ansiktet

Ansiktsbehandling med LED-mask och ljusterapi

Vill du ta bort pigmentfläckar, finnar och ärr i ansiktet? Minska känslighet, rodnad, rynkor och linjer i huden? Då ska du prova ljusterapi i ansiktet med en LED-mask.

 

LED-masker är teknik från NASA

Ja, du läste rätt. Det var faktiskt NASA som först undersökte tekniken bakom ljusterapi och LED-masker. NASA utvecklade LED-ljusteknik för att undersöka om växter kunde odlas inne i rymdfärjorna när de var ute i rymden.

LED-ljus stimulerar cellerna att producera mer av det kemiska adenosintrifosfatet (ATP) som ökar sund tillväxt och produktionen av kollagen. När forskarna provade infrarött ljus på astronauterna visade det sig att deras sår läkte snabbare. Ytterligare forskning visade på flera olika positiva effekter av infrarött ljus på vår hud – och därmed föddes vetenskapen om LED-ljusterapi.

Vad är ljusterapi?

Ljusterapi med LED-ljus är en skonsam behandlingsform som tar tillvara på hudens naturliga läkande egenskaper. Terapin fungerar genom att infrarött ljus i olika våglängder appliceras på huden, vilket gör att den tror att den är skadad.

Därmed sätts en helt naturlig reparationsprocess igång i hudcellerna. Kollagen- och elastinproduktionen i huden stimuleras, och resultatet blir förbättrad hud. LED-ljusterapi boostar trött hud genom att ge hudcellerna mer energi, vilket i sin tur leder till att cellerna i huden lättare tar upp näring och gör sig av med slaggprodukter.

Vad är en LED-mask?

En LED-mask är ett exklusivt skönhetsverktyg som låter dig använda tekniken bakom LED-ljusterapi i ditt eget hem. Masken behandlar din hud genom att lura den att tro att den är skadad. Detta gör masken genom att sända ut infrarött ljus i olika våglängder som penetrerar huden på olika nivåer.

Det finns olika LED-masker på marknaden, men Silkemyks LED-mask har hela 576 LED-ljus, jämfört med andra masker som bara har 100-200 ljus. Detta säkerställer optimal behandling av hela ansiktet.

Silkemyk LED-masken har 4 olika ljusprogram som behandlar din hud på olika sätt. De olika färgbehandlingarna har en rad fördelar för din hud och LED-masker har därför blivit en populär produkt för att behandla olika hudproblem.

Silkemyk sin eksklusive LED-maske for lysterapi til ansikt

Vad gör LED-ljusterapi för din hud?

Behandling med LED-ljus ger ett antal fördelar för din hud, inklusive:

  • stimulerar kollagenproduktionen i huden
  • regenererar hudceller och ger mer energi
  • jämnar ut din hudton
  • jämnar ut fina linjer och rynkor
  • förhindrar utbrott och rodnad
  • stärker känslig hud
  • reducerar pigmentfläckar och ärr
  • reglerar fet hud
  • gör din hud fastare
  • bekämpar tecken på åldrande

Vem ska bära en LED-mask?

Ljusterapi med en LED-mask passar alla, oavsett hudfärg och hudtyp. Maskerna är särskilt bra för alla som kämpar med olika hudproblem och utmaningar som rosacea, röd och irriterad hud, finnar och ärr, pigmentfläckar i huden, rynkor och ojämn hud.

Vilken LED-mask ska du välja?

Eftersom LED-masker har blivit en populär produkt för hemmabruk har fler tillverkare kommit med. Silkemyks mask får högt betyg på många kvalifikationer man vill ha i en LED-mask.

Bland annat har masken totalt 576 LED-ljus, jämfört med andra masker på marknaden som bara har 100-200 ljus. Det är också en av få masker som har ett grönt färgschema och har en snygg 3D-design. 3D-designen gör att masken kröker sig perfekt runt ansiktet och ger en bra passform som säkerställer optimal behandling av hela ansiktet.

Jämförelse av LED-masker med infrarött, rött, gult, grönt, blått ljusprogram, FDA-godkända, med varierande behandlingstid och 3D-design

Fungerar LED-masker för hemmabruk?

Ja. LED-maskerna som säljs för hemmabruk ger bra resultat. Här är en metastudie om LED-ljusterapi och dess effekter som du kan läsa om du vill ha mer information. Enligt studien rapporterade de som använde LED-masken dagligen i 12 veckor att de upplevde jämnare ansiktsrynkor, minskning av fina linjer i huden, förbättrad hudton, slätare hud och en minskning av akne. Det senare upplevdes av 83 % av dem som använde ljusterapi först efter 8 veckor!

Det finns flera kliniska studier som visar lovande resultat med ljusbehandling. Behandlingen upplevs som säker och skonsam. Ljusterapi är därför ett bra alternativ för alla som vill ta bort pigmentfläckar och akneärr i huden, samt minska känslighet, rodnad, rynkor och fina linjer.

Är LED-masker säkra att använda?

Ja. LED-maskerna som säljs för hemmabruk är skonsammare än de som används på hudkliniker, vilket gör maskerna säkra att använda – även på egen hand. Silkemyk har sett till att spektrumet av ljusvågor som används är 100 % fritt från UV-ljus och blått ljus, så att masken är helt säker att använda.

Masken skadar varken hud eller ögon, och är givetvis både CE-märkt, kliniskt testad och FDA-godkänd! Masken kommer med skydd för ögonen så att LED-ljuset inte skadar ögonen under behandlingen.

Vi har valt att inte ha ett blått färgprogram i vår mask, då det potentiellt kan finnas risk för ögonskador om någon skulle stirra rakt in i ljuset. Detta är en hemprodukt och vi kan inte kontrollera hur människor väljer att använda masken, därför har vi valt att eliminera alla faktorer som potentiellt kan vara skadliga.

LED-ljus och UV-ljus får inte förväxlas

Det är viktigt att inte blanda ihop LED-ljus med UV-ljus. Allt ljus kan förändra biologiskt material, och UV-ljus ger oss tecken på åldrande och solskador. LED-lampor däremot utnyttjar de fördelar ljus kan ge vår hud genom att ge den energi, utan de skadliga biverkningar som UV-ljus ger. Våra masker är därför 100% fria från UV-ljus.

Kvinne holder frem Silkemyk sin LED-maske

Behandla linjer och rynkor i huden

Kollagen är mycket viktigt för hudens hälsa och skönhet. LED-maskens röda färgprogram är kollagenförstärkande och ligger till grund för de mest omtalade fördelarna, nämligen att bekämpa rynkor och ålderstecken.

LED-masken på det röda färgprogrammet kommer att förbättra hudens fasthet, samt bekämpa tecken på åldrande och rynkor. Den kommer också att ha en effektiv minskning av fina linjer och ge dig friskare och slätare hud som ser yngre ut. Testa att ersätta anti-aging krämer med LED-masken. Du kommer inte ångra det!

Ta bort pigmentfläckar i ansiktet

Behandling av pigmentfläckar, mörka områden och ojämn pigmentering i huden tar vanligtvis flera månader, och ibland upp till flera år att bli av med. Detta gäller särskilt om den enda behandlingen är användningen av hudkrämer som bara fungerar på hudens yta.

Med LED-ljusbehandling aktiverar du hudens naturliga reparationsprocess, och behandlingen hjälper hudcellerna att läka mer effektivt. LED-masken bryter ner ansamlingar av melanin, så att din hud återgår till sin normala pigmentnivå. Detta kommer att minska synligheten av pigmentfläckar i huden. Din hud blir mycket friskare, du kommer att uppleva en jämn hudton och inte minst uppleva en effektiv behandling.

Behandla inflammation och röda fläckar på huden

Inflammationer och rodnad i huden skadar hudens hälsa och inte minst dess utseende. Att endast använda hudkrämer som fungerar på hudens yta kan leda till irritation och liten förbättring.

Ljusterapi läker din hud inifrån och ut helt smärtfritt, och det kommer att stärka hudens barriär. LED-masken behandlar huden genom att öka blodflödet och cirkulationen i skadad vävnad och därigenom minska inflammation i huden. Masken kommer också att hjälpa hudceller och vävnader att regenerera sig själva och läka snabbare.

 

LED-ljusterapi är fantastisk teknik, och en LED-mask är definitivt en investering i din hud.

 

Tillbaka till bloggen