Ansiktsmassasje med Gua Sha-stein og Facial Roller

Ansiktsmassage med Gua Sha-sten och Ansiktsrulle

Är du en av många som älskar en bra ansiktsmassage? Då bör du investera i Gua Sha-stenar och Facial Rollers för din hudvårdsrutin. Att massera ditt ansikte har många fördelar för din hud. Det löser upp spända muskler, motverkar huvudvärk, ger en glödande hud, stimulerar blodcirkulationen, ökar lymfdräneringen och förebygger rynkor.

 

Så vad är egentligen Gua Sha?

Du har säkert sett det förut - stenen som används för ansiktsmassage. Skönhetstrenden har blivit väldigt populär och älskas av influencers och kändisar, som Justin Bieber.

Men Gua Sha är långt ifrån en ny trend. Det är en traditionell kinesisk massageteknik som härstammar från kinesisk medicin. Tekniken går ut på att använda stenar för att massera ansiktet i behagliga och lugna rörelser. Detta ökar blodcirkulationen och lymfcirkulationen i huden.

Genom att utföra Gua Sha kommer dina hudceller att få mer näring och förbli friskare. Gua Sha stimulerar även det parasympatiska nervsystemet så att kroppen kan vila. Avslappnad hud resulterar i mindre synliga rynkor.

Förhindra spända muskler och huvudvärk med Gua Sha-sten och Face Roller

Ansiktsmassage med Gua Sha-sten och Facial Roller är perfekta massageverktyg för att lossa spända och stela muskler i ansikte, hårbotten och nacke. Vi använder dessa muskler hela dagen och i kombination med stress kan muskelknutor, spänningar och huvudvärk snabbt byggas upp hos många av oss.

Förhindra rynkor med Gua Sha

Att behandla ansiktet med en Gua Sha-massage kommer att släppa spänningar i ansiktsmusklerna. Muskler som är avslappnade hjälper till att motverka rynkor och linjer i huden. Det är ganska fantastiskt att man kan minska rynkor under ögonen, i pannan och runt munnen genom att göra en behandling som är så bekväm, eller hur? Dessutom kommer en läcker ansiktsmassage att minska stress och oro, utsöndra hormoner som sänker ditt blodtryck och har en gynnsam effekt på din hälsa.

Silkemyk sitt eksklusive Gua Sha-sett i rosenkvarts

Bättre lymfdränage med Gua Sha-massage

Du kanske vet att vår kropp gör sig av med slaggprodukter genom blod- och lymfcirkulationen, men vad är egentligen lymfdränage? Vårt lymfsystem har en viktig uppgift, som är att transportera lymf runt. Lymf är en vätska som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Ett välfungerande lymfsystem är därför mycket viktigt för hälsan och här kan Gua Sha-massage bidra positivt.

Är du en av dem som tenderar att få lite svullnad i ansiktet? Då är förmodligen lymfdränage särskilt användbart för dig. För extra fokus på just lymfdränage vid ansiktsmassage är det viktigt att rörelserna du gör går mot lymfkörtlarna. De sitter särskilt i nacken och nära öronen.

Hur utför man ansiktsmassage med Gua Sha?

Börja alltid Gua Sha genom att rengöra huden från alla produkter. Applicera sedan olja eller serum i ansiktet och gnid in det lätt i huden. Hitta din Gua Sha-sten, lägg stenen platt mot huden och gör alla rörelser i lugn takt med lätt till medium tryck mot huden. Gua Sha ska inte göra ont - då gör du det för hårt.

1. Börja längst ner i nacken. Flytta stenen uppåt mot huvudet 3-10 gånger, och vicka på stenen när du träffar hårfästet. Massera sidorna av nacken och framsidan av halsen genom att flytta stenen upp längs huden i lugn takt.

2. Nu ska vi massera ansiktet. Börja längst ner i käken, och dra stenen med den böjda sidan mot huden mot örat 3-10 gånger.

3. Använd den platta sidan av stenen för att massera dina kinder och kindben. Dra stenen från näsan ut mot hårfästet i mjuka rörelser. Kom ihåg att vicka på stenen när du når hårfästet.

4. Gå över området under, bredvid och ovanför ögonen. Var extra försiktig på känsliga områden. Kom ihåg att massera ögonbrynet inifrån och ut till tinningen.

5. Slutligen passerar du stenen över pannan. Börja i mitten mellan ögonbrynen och upp mot hårfästet åt alla håll för att täcka hela pannan. Kom ihåg att vicka på stenen

6.
Byt ut Gua Sha-sten med ansiktsrulle/jaderulle. Gör samma ritual med Facial Roller. Kom ihåg att rulla från mitten av ansiktet ut mot hårfästet. Rulla inte fram och tillbaka i snabba rörelser. Lyft bort rullen från ansiktet och börja om i mitten av ansiktet. Njut!

Gua sha-verktyg för att reducera rynkor, ögonbrynslyft, mörka ringar och svullnad, definiera ansiktskonturer, strama upp huden på nacke och hals, minska leenderynkor, strama och forma käken

Tips! Vill du ha ökat välbefinnande och en extra svalkande effekt av Gua Sha-massagen kan du lägga stenen och rullen i kylen i 10 minuter innan du börjar.

Läs också: Hur man använder Gua Sha

Gua Sha-sten i rosenkvarts

Silkemyks Gua Sha-set är tillverkat av stenen Rose Quartz. Visste du att rosenkvarts är en kristall och att den kallas kärleksstenen? Den rosa färgen på rosékvartskristallen symboliserar kärlek och värme. På grund av naturliga formationer i rosenkvarts är varje produkt hos oss helt unik. Det finns en kemisk förening i rosenkvarts som kallas Silikatmineral. Mineralet hjälper till att öka blodcirkulationen och minska svullnad, så det är den perfekta stenen att använda för Gua Sha-verktyg.

Tillbaka till bloggen