Behandling med LED-maske mot akne, rosacea og psoriasis

Behandling med LED-mask mot akne, rosacea och psoriasis

Hemma hos Elisabeth använder hela familjen LED-masken från Silkemyk för att behandla akne, finnar, oren hud, rosacea, lupusutslag och psoriasis. Och det bästa av allt? Alla märker en förbättring i huden. Och det är inte konstigt – för det är kliniskt bevisat att infrarött ljus har en terapeutisk effekt på vår hud.

Och det kan inte bli annat än ett stort jubel på kontoret på Silkemyk när vi får kundfeedback på våra produkter som lyder så här:

Rå! LED-masken används nu av hela familjen med olika utmaningar. Jag har rosacea och den minskar avsevärt på bara tre veckor. Jag använder masken varannan dag. Min 17-åriga son använder det mot akne och han märker skillnad i att det inte blir så djupt och smärtsamt. Torkar ut finnar snabbare! Min man har psoriasis och har bara använt det ett fåtal gånger, men det verkar bara lugna ner sig på några dagar. Rekommenderas varmt och jag kommer att marknadsföra detta för alla med olika hudproblem!- Elisabeth Bremeyer C.

Vi har pratat med Elisabeth, som kan säga att hemma faktiskt används LED-masken mot både rosacea, akne och psoriasis - och alla familjemedlemmar märker en förbättring i huden. Och det är inte konstigt – för det har faktiskt setts i olika rapporter att infrarött ljus har en terapeutisk effekt på symtomen på hudsjukdomar som psoriasis, herpes, rosacea och akne.

Behandla rosacea hemifrån med LED-ljusmask

Elisabeth säger själv att hon kämpar med rosacea, som är en kronisk inflammation som orsakar rodnad i ansiktet och sprängda blodkärl. Rosacea kan uppträda på otaliga sätt, inklusive rodnad, irritation i ögonen, synliga blodkärl och rodnad i huden, akneliknande utslag, svullnad i ansiktet, känslig hud, torr hud, röda fläckar på huden, akneutslag och ibland på en gång.

Elisabeth (41) berättar att hon nu har använt LED-masken varannan dag i 3 månader, och gärna med en bra fuktmask samtidigt. Hon upplever att det är precis som att fukten tränger in ännu längre in i huden i ansiktet när även LED-masken är på. – Jag ville testa masken eftersom jag i många år har lidit av oren hud, rosacea och de senaste åren lupusutslag och det är både socialt fult och tar hårt på mitt psyke. Dessutom kan det ibland vara smärtsamt med stickande och brännande utslag, säger Elisabeth.

Elisabeth upplevde att symptomen på rosacea minskade avsevärt efter bara 3 veckors ljusbehandling. – Det har definitivt lugnat ner utslagen och det har inte varit ett enda utbrott sedan jag började använda LED-masken från Silkemyk. Jag använder det röda färgprogrammet för att behandla min hud.

Elisabeth före och efter 3 månaders behandling med Silkemyks LED-mask, visar förbättringar i huden

LED-masken behandlar huden genom att öka blodflödet och cirkulationen i skadad vävnad, och därigenom minska inflammation i huden. LED-masken, speciellt på programmet för rött ljus, är en effektiv behandling som lugnar huden och minskar effekterna av rosacea. Ljusterapi läker din hud inifrån och ut helt smärtfritt, och det kommer att stärka hudens barriär.

- Huden har blivit så mycket lugnare och gör inte alls ont. Rodnaden är nästan helt borta och jag får faktiskt hela tiden kommentarer om att min hy har blivit så vacker. Jag tycker också att porerna i T-zonen har blivit mindre. Överlag är jag förtjust, och man ska inte underskatta att ta den pausen i vardagen för att ta hand om sig själv, säger Elisabeth.

LED-masken som behandling mot akne och finnar

Sonen i huset är 17 år och använder LED-masken som behandling mot akne och finnar. Han har ännu inte etablerat någon fast rutin för antal behandlingar per vecka (till mammas stor frustration), men säger att finnarna torkar ut snabbare och att de inte blir lika djupa och smärtsamma när de behandlas med LED-masken.

- Tyvärr är min son inte tillräckligt bra på att använda det regelbundet för att säga om det hjälper väldigt mycket. Han säger dock att han märker att finnarna "torkar ut" snabbare när han har använt det. Jag jobbar på att han ska använda den på vanliga dagar i framtiden, säger Elisabeth.

Med LED-ljusbehandling kommer du att aktivera hudens naturliga reparationsprocess, och behandlingen hjälper hudcellerna att läka mer effektivt. Din hud kommer att bli mycket friskare och du kommer att uppleva en mycket jämnare hudton. Du kommer också att upptäcka att LED-ljusterapi har god effekt på acneärr. Vill du också bli av med akne i ansiktet? Då bör du ta en titt på vår LED-mask.

Sophie Elise Isachsen med Silkemyk sin LED-maske

Läs också: Vår LED-mask är Sophie Elises nya hudvårdsfavorit!

LED-ljusterapi mot psoriasis

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom med inflammation i huden som orsakar röda och torra utslag. På vissa delar av huden kan du få ett mer eksemliknande utslag utan skorpor. I vissa fall kan utslagen innehålla vätskefyllda blåsor och många upplever även klåda.

Mannen i huset (44) lider av psoriasis i ansiktet och speciellt runt näsan. Han tycker det är väldigt fult, och ville därför testa LED-masken. Han har använt LED-masken för att behandla sin psoriasis endast ett fåtal gånger, men säger att han känner att huden lugnar ner sig några dagar efter ljusbehandlingen.

- Jag tycker att det är en bra idé att använda LED-masken när du kanske fortfarande tittar på nyheterna på kvällen eller direkt efter att du har gått och lagt dig. Du har trots allt tagit hand om din hud och den är ren. Jag tycker det verkar som att huden absorberar de aktiva substanserna i produkterna när man använder LED-masken. Använd gärna en bra fuktmask åtminstone en av dagarna, säger Elisabeth avslutningsvis.

Behandla hudutmaningar hemifrån

Med vår LED-mask kan du göra alla behandlingar själv - hemifrån! Många har svårt att få tid att gå till en klinik eller salong – speciellt om man har både fast jobb och små barn – vilket många av oss har. Med vår LED-mask kan du ta ansiktsbehandlingar på kvällen med benen på bordet och ett avsnitt av Grey's Anatomy på skärmen efter att barnen har lagt sig. Med andra ord, genom att investera i vår produkt kan du få ansiktsbehandlingar precis när det passar dig bäst!

Vår LED-mask är en investering i din egen hud och eftersom den är designad för hemmabruk kan du ta LED-ljusbehandlingar precis när det passar DIG bäst. Både du och din hud kommer att älska LED-ljusterapi, så om du inte har gjort det än bör du skaffa din LED-mask från Silkemyk idag!

Tillbaka till bloggen