Silkemyk og hårfri hud til sommeren

Gör dig redo för sommaren med IPL hårborttagning

Visste du att för att uppnå ett optimalt och silkeslent resultat med vår IPL-hårborttagare bör du använda IPL-lasern en gång i veckan i upp till 12 veckor? Det betyder att om du börjar NU så är du redo för bikinisäsongen redan i juni. Och det bästa av allt? I mars får du hela 25% rabatt på vår hårborttagare!

För att få ett optimalt resultat bör du använda IPL-lasern en gång i veckan i upp till 12 veckor. Du kommer att märka att håret börjar växa långsammare redan efter 3-4 veckor. Efter 12 veckor borde håret i stort sett ha slutat växa, vilket betyder att du kommer att ha silkeslen, sommarklar hud i juni. Hur härligt hade det inte varit att ta in sommaren utan ett enda oönskat hårstrå på kroppen?Silkemyk Shoot Spain Costa del solDet finns två goda skäl till varför du redan bör börja med IPL-behandlingen, och de är:

1. Hårborttagning med sol och laser går inte bra ihop

Solskadad hud ska inte behandlas med IPL eftersom detta kan orsaka biverkningar. Du bör därför vänta minst två veckor innan du genomför en IPL-behandling om din hud utsatts för mycket sol eller solarium. Efter hårborttagning med IPL bör du vänta minst 48 timmar innan du utsätter ett behandlat område för stark sol eller solarium. Därför kan det vara bra att avsluta den 12 veckor långa behandlingsperioden innan sommaren sätter in!

2. IPL-teknik fungerar bäst om hårstråna är mörkare än din hud

IPL-behandling är inte lämplig för de mörkaste hudtyperna, så du kan lika gärna börja behandlingen innan den finaste solbrännan har satt sig ordentligt! Inte alla hud- och hårkombinationer kommer att ge dig det resultat du vill uppnå. Se tabellen för vilka kombinationer som passar bäst här.Silkemyke og glatte legger i hengekøye

3 tips för att få silkeslen hud till sommaren

1. Gör en plan för hårborttagningen

När du tar bort oönskat hår på en salong, antingen genom rakning, laser eller vaxning, följer du ofta en behandlingsplan baserad på dina egna mål för hårborttagning. När du ska ta bort hår med laser hemma är det klokt att göra detsamma.

Flera behandlingar krävs för att uppnå ett permanent resultat, så det är klokt att vara konsekvent med hårborttagning. Hitta en fast veckodag när du utför IPL-behandlingen. Så fort du har uppnått önskat resultat kan du byta till ett fast datum i månaden för att behålla det silkeslena resultatet.

2. Raka de områden som ska behandlas först

För att IPL-tekniken (IPL står för intense pulsating light) ska fungera optimalt är det viktigt att raka det område man vill behandla innan man påbörjar hårborttagningen. Detta är viktigt för att led-ljusen från IPL-lasern ska nå hårsäckarna ordentligt och ge permanent hårborttagning.

Rakning är den bästa hårborttagningsmetoden du kan använda innan en IPL-behandling. Du bör undvika tupplur, epilering eller vaxning. Anledningen till det är helt enkelt att dessa hårborttagningsmetoder tar bort håret vid roten, och då kan IPL-lasern inte absorbera melaninet i hårsäcken eftersom det inte finns något hår där.

3. Ta dig tid

Inom kort tid kommer du att få bra kontroll över IPL-behandlingen, men det kan ta några behandlingar innan du är helt säker. Använd de första passen för att lära känna IPL-hårborttagaren bättre och då kan det vara en bra idé att behandla de största områdena på kroppen för en bra överblick och tillgänglighet, såsom vader och lår.

Du kan dela upp dig så att du behandlar olika delar av kroppen olika dagar, men försök hålla koll så att du inte behandlar samma område mer än en gång i veckan. Tänk också på att använda gott om tid under behandlingen så att du får med alla hårstrån, så slipper du små fläckar med oönskad hårväxt här och där.

Och ja - du kan behandla alla delar av kroppen med Silkemyks IPL hårborttagningsmedel. Du kan även använda IPL för att ta bort ansiktshår – kom bara ihåg att vara extra försiktig runt ögonen. Kvinne soler sin silkemyke hud på strandenVi är helt säkra på att om du investerar i Silkemyks IPL hårborttagare nu så kommer du att vara väldigt nöjd med ditt val i juni! Kom ihåg att du i mars får 25% rabatt på IPL hos Silkemyk.

Tillbaka till bloggen