Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet

Gua Sha Stone VS Ansiktsrulle

Ja tack, vi säger både och. Som tur är innehåller vårt Gua Sha-set både Gua Sha-sten och Facial Roller, men när ska du använda de olika verktygen, och vilket passar dig och din hud bäst? Låt oss visa dig!

Massage med vårt Gua Sha-set kan utföras varje dag för att hjälpa blodcirkulationen och lymfdräneringen i ansiktet. Du kan även använda den efter behov, till exempel vid spänningar i käken eller huvudvärk. Silkemyks Gua Sha-set är tillverkat av rosékvarts med gulddetaljer. Visste du att rosenkvarts är en kristall, och att den kallas kärleksstenen?
Silkemyk sitt Gua Sha-sett i Rosenkvarts
Stenens rosa färg symboliserar kärlek och värme. Det finns en kemisk förening i rosenkvarts som kallas Silikatmineral. Mineralet hjälper till att öka blodcirkulationen och minska svullnad, så det är den perfekta stenen att använda för Gua Sha.

Hur man använder Gua Sha-sten från Silkemyk

Vår Gua Sha massagesten är hjärtformad till formen med en krökt sida, vilket gör den väl lämpad för användning på käken och ovanför kindbenen. Den platta sidan är väldigt snygg att använda över kinderna och pannan.

 1. Innan du börjar, se till att din hud är nyrengjord. Applicera sedan en läcker ansiktsolja eller serum på din hud, så att stenen glider bra över huden. Utför aldrig Gua Sha på torr hud.
 2. Håll stenen platt mot huden och flytta stenen i lugn takt över huden. Använd lätt till medeltryck. Rörelseriktningen bör alltid vara i sidled eller uppåt för god lymfdränage.
 3. Börja längst ner på halsen. Flytta stenen uppåt 5-10 gånger och vicka lätt på stenen varje gång den träffar hårfästet. Upprepa samma mönster på sidorna av halsen och på framsidan av halsen.
 4. I ansiktet, börja längst ner i käken och flytta stenen mot örat 5-10 gånger. Den böjda sidan är perfekt att använda här. Nästa rutt går över kinder och kindben, använd gärna stenens långa platta sida. Gå sedan över området under ögat, sedan ögonbrynet. I dessa områden bör du använda ett lättare tryck, och riktningen för stenens rörelse är nu mot tinningen. Till sist, repa lätt i pannan, från mitten mellan ögonbrynen och upp mot hårfästet.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Hur man använder ansiktsrullen från Silkemyk

Vår Face Roller är en ansiktsrulle för en mildare men effektiv massage. Facial Roller stimulerar blodcirkulationen så att huden får en frisk lyster, och har samtidigt en kylande effekt på svullnad och irriterad hud. Om du till exempel har rosacea skulle jag rekommendera en kyld Facial Roller över Gua Sha-stenen.

 1. Innan du börjar måste du rengöra huden. Använd alltid Facial Roller tillsammans med en produkt, som en ansiktsolja eller serum. Du kan även använda Face Roller över en sheet mask vilket gör att rollern glider lättare över ansiktet och huden absorberar fukten från masken extra bra.
 2. Rulla med lätt till medium tryck i lugn takt när du använder ansiktsrullen. Rörelseriktningen ska alltid vara i sidled eller uppåt Rulla åt ett håll och rulla inte fram och tillbaka.
 3. Börja längst ner i nacken och rör dig uppåt, kom även ihåg sidorna av halsen. Rulla över samma område 5-10 gånger.
 4. I ansiktet, börja längst ner i käken, sedan över kinderna och kindbenen och rulla över huden 5-10 gånger upp mot örat. Rulla sedan över områdena under och ovanför ögat mot tinningen, och slutligen i pannan från mitten mellan ögonbrynen upp mot hårfästet. Använd den stora rullen på kinderna, käken och pannan, medan den lilla rullen är bra för området runt ögonen.

Tips! Förvara ansiktsrullen några minuter i kylen innan behandlingen för en extra kylande effekt.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Läs också: 9 fördelar med Gua Sha

Så för att avsluta: Om du inte lider av känslig hud, rosacea eller liknande, skulle jag använda båda verktygen lika. Börja med stenen och rulla över ansiktet med Facial Roller på slutet. Behandlingen med ansiktsrullen är känsligare men ändå en bra och effektiv behandling.

Är du en av dem som kämpar med bland annat sprängda blodkärl, känslig hud och rosacea i ansiktet? Du får gärna använda Gua Sha som behandling, då den kan ha en lugnande effekt på huden vid rätt användning. Samtidigt ska man vara lite försiktig, då grov hantering kan göra tillståndet värre. Vi rekommenderar att du lägger din ansiktsrulle i kylen några minuter innan behandling – så att den blir skön och sval. Rulla sedan försiktigt över huden med lätta tryck för att kyla och lugna irriterad hud.

Varför Gua Sha?

Även om Gua Sha-trenden är relativt ny, är det faktiskt en behandling som redan har funnits i över 2 000 år inom kinesisk medicin. Gua Sha är en massageteknik som går ut på att använda stenar/kristaller för att massera ansikte och kropp. När du masserar ansiktet med Gua Sha-stenen eller ansiktsrullen blir huden lätt röd vilket gör att blodcirkulationen i området ökar. Det gör i sin tur att massor av näringsämnen och syre transporteras dit, vilket är superhälsosamt för din hud.

9 konkreta skäl till varför du bör köpa ditt eget Gua Sha-kit? Nu kör vi!

 1. Minska rynkor
 2. Förhindra spända muskler och huvudvärk
 3. Minska svullnader i ansiktet
 4. Få stramare hud och en mer definierad käke
 5. Behandla känslig hud, rosacea och sprängda blodkärl
 6. Behandla akne med Gua Sha
 7. Få stramare hud och mindre celluliter på kroppen
 8. Öka mikrocirkulationen, blodcirkulationen och lymfdränage
 9. Koppla av mer
Tillbaka till bloggen