Hvordan bruke en IPL hårfjerner | SILKEMYK

Hur man använder en IPL hårborttagningsmedel

Idag finns det många olika IPL-enheter på marknaden, och de flesta ger ett långvarigt och bra resultat på oönskad hårväxt. Det finns dock en sak som inte alla IPL-lasrar har, och det är en bra bruksanvisning. I det här blogginlägget kommer vi att gå på djupet om Silkemyks IPL hårborttagare och förklara hur du kan uppnå ett bra, långvarigt och silkeslent resultat hemifrån.

Innehållsförteckning

För det första: vad är IPL?

IPL står för "intense pulsating light", och består av milda ljusvågor som bildar ett vitt ljus. En IPL-maskin är helt enkelt en laser som absorberar ljus från hårsäckarna, och på så sätt försätter hårväxten i viloläge. IPL-ljusvågorna träffar melaninet i håret under huden, och det vita ljuset absorberas sedan av hårsäckarna. Värmen från ljusenergin försätter aktiva hårstrån i viloläge, vilket gör att nya hårstrån inte växer ut.

Hud och hårtyp är viktiga för ditt resultat.

Innan du går och handlar en IPL hårborttagningsmedel finns det två saker du måste ta hänsyn till, och det är din hudtyp och hårfärg. Inte alla hud- och hårkombinationer kommer att ge dig det resultat du vill uppnå. Tabellen nedan visar vilka hudtyper och hårnyanser som är bäst lämpade för hårborttagning med IPL-teknik. Pigmentet i håret har mycket att säga.

GUIDE: Hur man använder IPL hårborttagningsmedel hemifrån.


1. Lär känna din IPL-laser

Första gången du använder Silkemyk IPL hårborttagningsmedel är det klokt att avsätta tid för att lära känna produkten. Läs bruksanvisningen noggrant. Bekanta dig med vad alla knappar gör, hur du ändrar intensiteten på din IPL-maskin och hur de olika lägena fungerar.

Vår laser är lätt att använda, men läs ändå igenom användarmanualen som följer med produkten utöver detta inlägg så är du igång! Du kan även läsa mer om Silkemyks IPL-laser på våra produktsidor.

IPL-hårborttagare med detaljer markerade Påav-knapp och ljusnivå, ljusfönster, ljusutlösningsknapp, strömingång, samt ljusindikation för ström och intensitet.På den här bilden kan du se vilken funktion de olika knapparna har.

2. Förberedelser inför hårborttagningsbehandlingen

För att uppnå ett bra resultat, som med många andra saker: förberedelser är halva jobbet. Innan behandlingen påbörjas är det viktigt att du rakar det område du vill behandla noggrant så att IPL-ljuspulserna når hårsäckarna ordentligt.

Det är viktigt att hårsäckarna är intakta för att IPL ska fungera bra. Du bör därför inte använda hårborttagningsmetoder som tar bort håret vid roten, som att plocka eller vaxa innan behandling. Det är också viktigt att hålla huden helt ren och fri från hudvårdsprodukter innan behandlingen. Detta gäller särskilt för självbrunande kräm.

3. Slå på IPL-maskinen

Pluggen måste vara ansluten till väggen för att IPL-lasern ska fungera. Sladden är lång så det är inga problem att ta sig dit du vill på kroppen.

Håll på-knappen i en sekund. Fläkten startar nu. Runt på-knappen ser du ett litet ljus. Ljuset indikerar intensitetsnivån för IPL-behandlingen. För att ändra intensitetsnivån, tryck på den lilla på-knappen.

4. Välj intensitetsnivån för din IPL-maskin

Vår hårborttagningsmaskin har 5 nivåer, och vi rekommenderar att du börjar med den lägsta nivån. Du kan gradvis öka intensiteten, och sedan kan du använda vår tabell nedan som utgångspunkt. Om du tycker att IPL-lasern känns för varm mot huden kan du prova att välja en lägre intensitetsnivå.

Kart over hudtyper egnet for IPL-behandling viser intensitetsnivåer og ikke egnete hudtyper Fra hvit elfenbenshud som lett skadas av solen til mørkbrun og svart hud som sjelden tar skade av solen, inkludert beskrivelser av

Som du kan se kan du kompensera genom att använda en hög intensitetsnivå på mycket ljus hud med ljust hår.


5. Välj läge för din IPL-maskin

Vår IPL-laser har 3 olika lägen som kan användas som du vill.

Manuellt läge: Detta är en bra inställning där du själv måste trycka på den stora ljusurladdningsknappen för att utlösa ljusblixtar . Detta läge är optimalt när du tar bort hår från små områden som ansiktet, armhålorna och bikinilinjen – där du vill ha full kontroll över behandlingen och när ljusglimtarna kommer.

Automatiskt läge: För att aktivera detta läge, vrid bort maskinen från kroppen och håll ner ljusurladdningsknappen i 3-5 sekunder . Detta aktiverar det automatiska läget och ljusblixtarna avfyras varje gång ljusfältet kommer i kontakt med din hud. Nu kan du använda IPL-lasern "manuellt" som i manuellt läge, men du behöver inte trycka på ljusurladdningsknappen varje gång du vill ha en ljusblixt.

Glidläge: Håll ljusurladdningsknappen med ljusfönstret tryckt mot huden för att aktivera läget . Den här inställningen avger automatiskt en ljusblixt var tredje sekund så länge du håller ner ljusurladdningsknappen och slutar bara när du lyfter enheten från kroppen eller släpper knappen.

6. Starta IPL-processen

När på-knappen blinkar kan du använda IPL-maskinen genom att trycka på på-knappen. Du måste se till att ljusfönstret är nära och parallellt med huden hela tiden medan du utför hårborttagningsbehandlingen. Flytta maskinen lugnt över huden och försök undvika att behandla samma område flera gånger under samma session. Nu kommer det inbyggda ljuset att börja ta bort varje hårstrå.

Om maskinen har varit inaktiv i 5 minuter eller mer, går den in i viloläge. Ett lätt tryck återaktiverar IPL-maskinen. Intensitetsnivån är nu återställd till nivå 1, så kom ihåg att ändra detta om du använder en högre nivå.

7. Avslutar IPL-bearbetning

Håll strömbrytaren intryckt i två sekunder för att stänga av maskinen. För att rengöra luren rekommenderar vi att du rengör IPL-maskinen med en antibakteriell engångsservett. Den bör innehålla minst 70 % alkohol. Tvätta ljusfönstret i botten av IPL-maskinen efter varje behandling.

Obs! Efter att maskinen har varit i bruk en period kommer du att kunna se små vita prickar på ljusfönstret. Detta är normalt och påverkar inte telefonens livslängd.

8. Skapa en behandlingsplan för hårborttagning

När du tar bort oönskat hår på en klinik, antingen genom rakning, laser eller vaxning, följer du en behandlingsplan baserad på dina egna hårborttagningsmål. När du ska ta bort hår med IPL hemma är det klokt att göra detsamma.

Flera behandlingar krävs för att uppnå bästa resultat, så det är klokt att vara konsekvent med din hårborttagning. Hitta gärna en fast veckodag då du genomför behandlingen. Så fort du har uppnått önskat resultat kan du byta till ett fast datum i månaden för att behålla det silkeslena resultatet.

Vi på Silkemyk förstår att vissa människor har lättare att lära sig visuellt. Vi har därför skapat en videoguide med instruktioner om hur du använder vår IPL-laser.

 

 

Hur ofta ska IPL-maskinen användas?

För att få ett optimalt resultat bör du använda din IPL-maskin en gång i veckan i upp till 12 veckor. Du kommer att märka att håret växer tillbaka tunnare och långsammare redan efter 3-4 veckor. Efter 12 veckor borde det mesta av håret ha slutat växa. För att behålla det silkeslena resultatet är vår erfarenhet att du bör göra en touch-up med IPL-maskinen en gång i månaden.

Fungerar IPL på ljust hår?

Effekten av IPL beror på nivån av melanin i hårstrået. Ju mer melanin i hårstrået, desto effektivare fungerar IPL-lasern. Mycket ljust, rött och grått hår innehåller lite melanin, därför blir behandlingen mindre effektiv.

Du kan kompensera för detta med fler behandlingar och genom att öka intensitetsnivån på behandlingen. Se gärna våra tabeller för vilken intensitet du ska välja, samt vilka hud- och hårtyper IPL som fungerar bäst för längre upp i inlägget.

Kan ansiktshår tas bort med IPL?

Ja, du kan använda vår IPL-maskin för hårborttagning i ansiktet. Många vill ta bort hår från överläppen och med vårt manuella läge är vår laser perfekt för just detta. Kom ihåg att när du behandlar ansiktshår måste du vara extra försiktig i området runt ögonen.

Kan man bli av med hår permanent med IPL?

Tyvärr bör du vara försiktig om någon påstår att du kan ta bort hår permanent. Våra hårstrån växer i cykler och växlar mellan att vara aktiva och passiva. IPL-teknik stoppar bara aktiva hårstrån – därför måste behandlingen upprepas en gång i månaden för att bibehålla det resultat du önskar. Med andra ord: alla former av hårborttagning kräver visst underhåll, annars kommer håret att börja växa tillbaka med tiden.

Är det farligt att använda IPL-laser för hårborttagning?

Nej. Vår IPL-lur har utvecklats för hemmabruk och är därför väldigt skonsam mot huden. Flera världsomspännande studier har genomförts som slår fast att IPL är en säker och effektiv behandlingsform. Baserat på dessa studier har IPL blivit en folkfavorit inom långtidshårborttagning, både på professionella skönhetskliniker och som hembehandling.

När ska man inte använda IPL-teknik för hårborttagning?

Vår IPL-laser är i princip gjord för alla, men vissa förhållanden gör att det fortfarande inte rekommenderas att använda denna metod för hårborttagning. Det gäller bland annat de som ammar, är gravida, har epilepsi, får eller har fått strålbehandling och/eller cellgifter mot cancer, har hjärtimplantat, insulinpump och liknande.

Det finns också områden på kroppen där du bör undvika att använda IPL-ljus, och det är områden med mycket pigment. De pigmenterade områdena på din hud kommer att absorbera ljusblixtarna på en djupare nivå, vilket kan leda till hudirritation. Därför bör du undvika att använda lasern direkt på tatueringar, fräknar, mörka födelsemärken och mullvadar.

Överväger du att investera i en IPL-hårborttagare?

Go for it! Här är 3 bra anledningar till varför du bör köpa vår produkt.

1. Smärtfri och långvarig hårborttagning

Många tycker att hårborttagning är smärtsamt. Både vaxning, epilering, rakning och trådning kan lämna huden röd, torr och öm efter behandlingen. Men hårborttagning med vår IPL-teknik är inte smärtsamt.

Ljusblixtarna kan skapa en mild känsla av värme under användning, men detta är helt ofarligt. Dessutom behöver du göra behandlingen mycket mer sällan än att till exempel raka dig, så det är också tidsbesparande eftersom resultatet blir så långvarigt.

2. Spara pengar

Om du använder vår IPL-teknik för hårborttagning sparar du pengar. Det är ganska häftigt att tänka på att du får 10 år av silkeslen hud till priset av en salongsbehandling. Då snackar vi billig hårborttagning! Vi kan också nämna alla pengar du sparar genom att slippa köpa rakhyvlar, dyra rakblad, rakgel, raklödder och rakoljor för att undvika röda knölar, öm hud, klåda och torr hud på känsliga hudområden.

3. Behandling hemifrån

Med vår IPL-laser kan du göra alla behandlingar själv - hemifrån! Många tycker att det är pinsamt och pinsamt att gå till en salong – vilket vi förstår. Många har också svårt att få tid att gå till en skönhetssalong, speciellt om man har ett fast jobb och små barn. Du behöver inte tänka på detta genom att investera i vår IPL-laser. En behandling tar runt 20-30 minuter och du kan ta den när det passar dig bäst.

IPL-hårfjerningslaser for langvarig resultat på uønsket hårvekst på hele kroppen

Med andra ord kommer du att upptäcka att en investering i vår hårborttagningslaser ger dig enklare, mer långvarig och kostnadseffektiv hårborttagning på dina egna villkor.

Du kommer inte att missa trista rakblad eller vaxremsor som fastnar överallt. Du blir av med inåtväxande hårstrån och öm hud till följd av rakning. Du behöver inte lägga tusentals kronor på dyra behandlingar i en skönhetssalong. Inte heller smärtsamma upplevelser med vaxning, epilering och trådning.

Både du och din hud kommer att älska vår hårborttagningsmedel, och om du inte har gjort det än bör du skaffa din IPL-laser idag!

Tillbaka till bloggen