Hvordan bruke Gua Sha | SILKEMYK

Hur man använder Gua Sha

Gua Sha är Tik Tok-trenden som påverkare och kändisar älskar, men vad är det egentligen? Då och då härjar en ny skönhetstrend algoritmerna på sociala medier, och på senare tid har Gua Sha-stenar och ansiktsrullar blivit väldigt populära. Nu har vi äntligen tagit in vårt eget Gua Sha-set till Norge!

Vad är Gua Sha?

Gua Sha är mycket mer än bara en Tik Tok-trend. Det är faktiskt en gammal massageteknik som har använts i kinesisk medicin i över 2 000 år. Tekniken går ut på att massera ansiktet i utåtgående rörelser med ett Gua Sha-verktyg av sten som förbättrar och stimulerar vår hud. Gua Sha massage ökar blodflödet och lymfcirkulationen i huden. Detta hjälper till att jämna ut rynkor, förbättra hudtonen och strukturen i ansiktet och ger en glödande hud.

Tekniken har blivit mycket populär som en naturlig och "grön" skönhetsritual som nästan fungerar som meditation för många. I dagens samhälle lever vi i en hektisk vardag fylld av stress, trötthet och föroreningar. Alla dessa faktorer kan leda till tidiga tecken på åldrande, akne, mörka ringar under ögonen och svullnader i ansiktet.

Gua Sha är en avslappnande skönhetsbehandling som kommer att göra skillnad för din hud genom att lösa upp muskler, dränera lymfvätska, öka blodcirkulationen och stramar upp huden i ansiktet. Tekniken kan också lindra smärta, minska svullnad, ta bort gifter från huden och öka syretillförseln.

Fakta! Gua betyder att skrapa och sha betyder feber, vilket på kinesiska betyder att skrapa bort sjukdomen i huden.

Ansiktsmassage med rosékvarts

När man utför Gua Sha, masseras ansiktet med ett verktyg av sten som stimulerar huden så att dess hälsa förbättras. Genom att öka blodcirkulationen i huden får hudcellerna mer näring, de håller sig friska och det är lättare för dem att bära bort avfallsämnen och radikaler.

Silkemyks Gua Sha-sten och faceroller är gjorda av rosékvarts, och på grund av naturliga formationer i stenarna är var och en av våra produkter helt unika.

Norske influensere elsker Gua Sha-settet fra Silkemyk

GUIDE: Hur man använder Gua Sha-stenar och ansiktsrullar?

När du köper Silkemyks Gua Sha-set får du inte bara en utan två produkter. Den ena är ett Gua Sha-hjärta och den andra är en ansiktsrulle - därför är den här guiden delad i två.

 

Hur använder jag Gua Sha Heart?

Det allra första du börjar med när du gör Gua Sha är att rengöra huden från alla produkter. Efter att du har rengjort din hud, applicera din favoritolja eller -serum i ansiktet. Det är viktigt att hjärtat glider lätt över huden, så kom ihåg att aldrig göra Gua Sha på torr hud.

Kom ihåg att hålla stenen helt platt mot huden. Flytta stenen i lugn takt med lätt till medium tryck. Gua Sha ska inte göra ont - då trycker du för hårt. Rörelseriktningen ska alltid vara i sidled, utåt eller uppåt.

1. Börja längst ner i nacken. Flytta stenen uppåt mot huvudet 5-10 gånger, och vicka på stenen varje gång den träffar hårfästet. Upprepa samma mönster och massera sidorna av nacken och framsidan av halsen med Gua Sha-stenen.

2. Nu går vi vidare till ansiktet. Börja längst ner i käken, och arbeta dig upp mot örat 5-10 gånger. Här är den böjda sidan av hjärtat väldigt bra att använda.

3. Nu går vi vidare till kinderna och kindbenen. Du kan använda den långa, platta sidan av stenen här. Gå sedan över området under ögat, och sedan ögonbrynet.

Se till att det inte gör ont. Använd ett lätt tryck på känsliga områden som ögonen. Flytta stenen mot templet och kom ihåg att avsluta alla rörelser genom att vicka på stenen.

4. Till sist passerar du stenen lätt över pannan. Rörelsen går från mitten mellan ögonbrynen och upp mot hårfästet. Kom ihåg att vicka.

 

Hur använder jag Gua Sha Facial Roller?

Även nu är det viktigt att ha rengjord hud, och börja ritualen tillsammans med en produkt som olja, serum eller en sheet mask. Detta gör att rullen glider lättare över ansiktet.

Rulla alltid med lätt till medelhögt tryck i lugn takt när du använder en ansiktsrulle. Rörelseriktningen måste vara i sidled eller uppåt. Rulla alltid åt ett håll och undvik att rulla fram och tillbaka.

1. Börja längst ner i nacken. Flytta rullen uppåt, och glöm inte sidorna av halsen. Rulla över samma yta 5-10 gånger.

2. Nu går vi vidare till ansiktet. Börja längst ner i käken, ta sedan kinderna och kindbenen. Rulla över huden 5-10 gånger upp mot örat. Här är den stora rullen jättebra att använda.

3. Rulla området under och ovanför ögat. Flytta rullen mot tinningen, och välj gärna den lilla rullen för bättre kontroll.

4. Rulla till sist pannan. Här går du från mitten mellan ögonbrynen och upp till hårfästet.

 

Tips! Om du vill ha en extra bra och svalkande effekt när du masserar ansiktet kan du sätta både Facial Roller och Gua Sha hjärta i kylen i 10 minuter innan ritualen påbörjas.

Vi på Silkemyk förstår att vissa människor har lättare att lära sig visuellt. Vi har därför gjort en videoguide där Mie Cappelen visar hur man utför Gua Sha korrekt.

 

 

 

Fungerar Gua Sha?

Ja. Enligt Vogue ökar du mikrocirkulationen med upp till 400 % genom att massera ansiktet dagligen i en till två minuter. Mikrocirkulationen är den del av kretsen där näringsämnen tas upp och avfallsämnen utsöndras.

Gua Sha kommer också att öka blodcirkulationen i din hud. När den ökar får dina hudceller mer blod och syre. Genom att massera ansiktet i utåtgående rörelser startar du lymfdränage. Detta kommer att minska svullnad i ansiktet och rengöra huden från slaggprodukter.

Gua Sha-setet hjälper dig därför att minska rynkor, få mer lyster, ta bort orenheter och minska påsar och mörka ringar under ögonen. Gua Sha används även för spänningshuvudvärk och spända käkmuskler.

Hur ofta ska jag använda mitt Gua Sha-kit?

Det finns inget definitivt svar på hur ofta eller hur mycket du ska använda ditt Gua Sha-set. Använd den så mycket du vill. Vi rekommenderar 3-5 minuter ca 3 gånger i veckan.

Vilken olja ska jag använda?

Kom ihåg att Gua Sha alltid ska användas tillsammans med en ansiktsolja. Exakt vilken olja du vill använda är upp till dig – så här kan du välja din favorit. Om du inte brukar använda olja eller redan har en favorit så ska vi försöka hjälpa dig att hitta en olja som passar din hud.

Det finns många olika oljor som kan användas för Gua Sha. Både mandelolja, araganolja, kokosolja, sheasmör och jojoba fungerar bra tillsammans med ditt Gua Sha-set från Silkemyk.

Vilken olja som passar din hud beror på din hudtyp och årstid. Torr hud och kallare temperaturer kräver fetare ansiktsoljor. Det kan till exempel vara kokosolja, sheasmör eller mandelolja. Fet hud och varmare temperaturer behöver lättare oljor. Detta kan vara olja från aprikoskärnor, sesamfrön eller jojobaolja.

Vilken typ av sten är bäst för Gua Sha?

För ansiktsmassage är det väldigt bekvämt att ha en uppsättning av både Gua Sha-hjärta och en ansiktsrulle för att komma till överallt. Om du ska använda Gua Sha för kroppen kan du behöva en lite större sten, även om hjärtat förmodligen kommer att fungera bra.

Vårt set är tillverkat i rosékvarts. Rosenkvarts är en kristall som kallas kärleksstenen. En kemisk förening som kallas "Silikatmineral" förekommer i stenen, vilket hjälper till att öka blodcirkulationen och minska svullnad. Gua Sha-verktyg är ofta gjorda av kristall som fjäder, jade eller horn.

Varför ansiktsmassage?

Det finns många fördelar med att regelbundet massera ditt ansikte. Det kan bland annat hjälpa till att förbättra hudens struktur och ge huden mer lyster. Huden kommer också att få ökad blodcirkulation, bättre lymfdränage och tar bort fler gifter som i sin tur håller din hud frisk och ren.

Gua Sha-sett i Rosenkvarts fra Silkemyk

3 skäl att investera i vårt Gua Sha-kit.

1. Ökar mikrocirkulationen

Enligt en undersökning gjord av Vogue kommer du att öka din mikrocirkulation med upp till 400 % genom att använda din Gua Sha i en till två minuter varje dag. Mikrocirkulationen är den del av kretsloppet i vår kropp där näringsämnen, salter och vatten tas upp – och avfallsämnen utsöndras. Mikrocirkulationen är grunden för att celler och organ i kroppen ska överleva.

2. Avkoppling

Gua Sha är en avkopplande skönhetsbehandling som fungerar som meditation för många. Andas med magen, hitta din favoritolja och massera ansiktet med ditt Gua Sha-set. Det löser upp spända muskler och kan hjälpa bra mot spänningshuvudvärk. Vad det än gör för dig är det här egenvård på hög nivå: och det är alltid bra för både kropp och själ.

3. Ökar blodcirkulationen och lymfdränage

Att använda Gua Sha ökar blodcirkulationen i huden, och därmed får dina hudceller mer tillförsel av blod och syre - d.v.s. mer näring. Hudcellerna håller sig friska och fräscha och transporterar lätt bort avfallsämnen och radikaler. Lymfdränage sätter igång flera reningsprocesser i kroppen. Lymfsystemet i kroppen sköter många viktiga funktioner och är en väsentlig del av immunförsvaret.

 

Det finns en anledning till att Gua Sha har blivit så populärt. Det är en avkopplande, avkopplande och miljövänlig skönhetsritual som älskas av influencers och kändisar över hela världen. För bara 499 NOK kan du prova vår ursnygga Gua Sha sten och ansiktsrulle. Vi är helt säkra på att du kommer att älska denna form av ansiktsmassage. Det gör vi i alla fall!

 

Tillbaka till bloggen