IPL hårfjerning med laser VS barbering | SILKEMYK

IPL hårborttagning med laser VS rakning

Är du trött på inåtväxande hårstrån, knölar och öm hud till följd av rakning? Och smärtsamma upplevelser med vaxning, epilering och trådning för att ta bort oönskad hårväxt? Då ska du fortsätta läsa – för i det här inlägget visar vi dig att du faktiskt sparar både tid och pengar på att ta bort hår med IPL hårborttagningsmedel.

 

Metoder för att ta bort oönskad hårväxt

Har du funderat på att köpa en IPL hårborttagningsmedel, men tycker att priset är lite högt och vet inte riktigt om det är värt pengarna? I det här inlägget kommer vi att räkna ut hur mycket tid och pengar du faktiskt sparar genom att byta ut din rakhyvel mot en IPL hårborttagare från Silkemyk.

Att avlägsna oönskad hårväxt är en av de vanligaste kosmetiska behandlingarna vi gör. Även om kroppshår är helt naturligt finns det många kvinnor och män som fortfarande vill ta bort hår från vissa delar av kroppen. De flesta väljer att gå den traditionella vägen med rakning, andra växer sitt hår antingen hemma eller på en salong. Vissa väljer även tupplur, trådning och epilering. Den gemensamma nämnaren för dessa metoder är att de ofta är smärtsamma, dyra och resulterar i inåtväxande hårstrån, röda knölar och öm hud.

Dame bruker Silkemyk IPL hårfjerner til å fjerne hår på leggene

10 år av IPL-hårborttagning VS rakning

Fler och fler människor får upp ögonen för IPL-teknik och väljer att ta bort oönskad hårväxt med IPL-lasern, och det med goda skäl. Hårborttagning med IPL-lasern är helt smärtfri, mycket effektiv och ger ett långvarigt resultat som kräver lite underhåll. Vår IPL hårborttagningsmedel kostar mycket mer än en rakhyvel, men eftersom vår produkt håller i 10 år kommer du fortfarande att tjäna dessa pengar snabbt.

Spara pengar med IPL-teknik

10 års hårborttagning med Silkemyks IPL-laser kostar 1 999 SEK. Som jämförelse kostar 10 års rakning faktiskt 8 720 SEK! Detta är endast för rakhyvlar och rakblad. Alla pengar du dessutom lägger på aftershavegel, raklödder och rakoljor för att undvika inåtväxande hårstrån och knölar ingår inte i beräkningen.

Dame fjerner hår i armhulene med Silkemyk sin IPL hårfjernerKalkylen baseras på ett snittpris per rakhyvel på 95 SEK, att du köper en ny rakhyvel 4 gånger inom 10 år, att ett paket med 4 rakblad kostar 139 NOK och att du byter rakhyvel. blad två gånger i månaden.

Spara tid med IPL-teknik

Vi har hittills bestämt att genom att använda vår IPL-teknik för hårborttagning kommer du därför att spara mycket pengar. Men hur är det med tiden? Hur mycket tid sparar du egentligen genom att byta från rakning till IPL-hårborttagning?

Det är svårt att avgöra exakt hur mycket tid varje individ ägnar åt rakning, eftersom det är individuellt hur ofta och hur mycket kroppshår man rakar sig. Om du utgår från att du spenderar i snitt 10 minuter två gånger i veckan, så kommer det under loppet av 10 år att uppgå till totalt 173 timmar!

Med vår IPL-hårborttagare tar en behandling i genomsnitt 20 minuter. De första tolv veckorna bör du göra behandlingen en gång i veckan tills du uppnår optimalt resultat. Efter detta räcker det med en bättring varannan gång. månad Inom 10 år kommer det att finnas 20 timmar. Tänk vad roligt du kan spendera de 153 timmarna på att ha det är mycket mer givande än hårborttagning. Det motsvarar faktiskt drygt 4,5 arbetsveckor!

Undvik inåtväxande hårstrån och knölar

Rakning har också ett antal nackdelar som undviks genom att använda IPL-lasern för hårborttagning. Är du inte trött på att leta efter den perfekta metoden för att undvika röda knölar vid rakning? Eller att köpa nya krämer för att undvika inåtväxande hårstrån efter rakning?

När du tar bort hår med en IPL hårborttagare behöver du inte tänka på dessa saker. Du kommer inte få finnar, inåtväxande hårstrån eller öm hud. Tvärtom, din hud kommer att älska dig. Använd IPL-lasern var 2 månad efter önskat resultat, applicera en bra fuktkräm efter behandlingen och njut av silkeslen hud som håller.

Men vad är egentligen en IPL-hårborttagare?

En hårborttagningslaser använder IPL-teknik som består av ljusvågor som bildar vitt ljus. Dessa ljusvågor är milda, korta och lämpliga för att behandla hårsäckar som ligger precis under huden. Ljuset från IPL-lasern träffar melaninet i håret och det vita ljuset absorberas sedan bort från hårsäckarna.

Värmen från ljusenergin sätter aktiva hårstrån i viloläge, så att nya hårstrån inte växer ut. Som du kanske vet växer hår i cykler och växlar mellan att vara aktiv och passiv. Lasern stoppar bara aktiva hårstrån – därför måste IPL-behandlingar upprepas över tid. Behandlingarna tar bort oönskat hår och ger ett långvarigt resultat. De områden som ska behandlas ska rakas först, och smörjas in med fuktkräm efter behandlingen för att hålla huden väl och för att uppnå önskat resultat.

IPL laser hårborttagning innebär att hårväxten i området du vill ta bort hår blir tunnare och långsammare för varje behandling – tills du blir silkeslen. Men alla former av IPL-hårborttagning kräver underhåll och man ska vara försiktig om någon påstår att hår kan tas bort permanent oavsett hårborttagningsmetod. Håren kommer att börja växa tillbaka med tiden, men det räcker med att använda IPL-lasern vartannat år. månad efter att du har avslutat de första behandlingarna. Din hud kommer att älska dig!

Är du redo att byta ut din rakhyvel mot en IPL-hårborttagare från Silkemyk? Du kommer inte ångra det!

 

Tillbaka till bloggen