Silkemyk Shoot Spania, IPL og Led Maske

Myter och sanningar om hårborttagning med IPL-laser

Vill du prova hårborttagning med IPL-laser, men är osäker på grund av olika uttalanden du har hört? Det finns många myter kring IPL-hårborttagning, men de flesta bottnar i okunskap och liten erfarenhet av metoden. I detta inlägg kommer vi därför att behandla olika myter och sanningar om hårborttagning med IPL-teknik.

Myter om hårborttagning med IPL-laser

Vi börjar med att ta upp några myter om IPL-laserhårborttagning som är ganska utbredda men som inte är sanna. Det här är myter som skapar rädsla och tvivel, utan någon god anledning.

1. IPL-laserhårborttagning kan orsaka hudcancert

Myt: Det finns människor som tror att hårborttagning med laser orsakar hudcancer, eftersom de anser att det är en ganska aggressiv metod för hårborttagning. Denna typ av hårborttagning förstör bara hårsäckarna och är väldigt skonsam mot huden. IPL-hårborttagaren från Silkemyk är designad för hemmabruk och kommer inte att skada din hud så länge du använder den på rätt sätt.

Biverkningar uppstår sällan om handenheten används enligt rekommendationerna. Vanliga reaktioner efter behandling kan fortfarande vara rodnad och svullnad, men dessa symtom avtar vanligtvis kort efter behandlingen. IPL-lasern är kliniskt testad och helt säker.

2. IPL laser hårborttagning är mycket smärtsamt

Myt: IPL-laserhårborttagning är inte smärtsamt så länge allt görs korrekt och du väljer rätt intensitetsnivå. Du känner en lätt värme i huden, men detta är inte alls smärtsamt eller farligt. Det enda som kan orsaka obehag när du använder en IPL hårborttagningsmedel är om du använder den över områden med mycket pigment. Detta beror på att huden kommer att absorbera ljusblixtarna på en djupare nivå, vilket kan leda till hudirritation. Tänk därför på att aldrig använda IPL-lasern på tatueringar, mullvadar eller andra hudområden med mycket pigment.3. IPL laser hårborttagning är mycket dyrt

Myt: Det kan kännas som att hårborttagning med IPL-laser är dyrt direkt när du köper produkten, men kom ihåg att detta är en engångssumma - och lasern räcker till 10 år vid korrekt användning.

Användning av andra hårborttagningsmetoder kräver inköp av förbrukningsvaror som kostar mindre, men som måste köpas ofta. Tänk bara på hur mycket pengar många lägger på hårborttagningskrämer, vaxremsor, rakhyvlar och rakblad. För att inte tala om kostnaden för aftershavegel, raklödder och rakoljor för att undvika röda knölar, sår och känslig hud, klåda och torr hud.

4. IPL-laserhårborttagning tar för mycket tid

Myt: I genomsnitt spenderar du cirka 20 minuter i veckan på att ta bort hår med vår IPL-laser. De första tolv veckorna bör du göra behandlingen en gång i veckan tills du uppnår optimalt resultat. Efter detta räcker det med en bättring varannan gång. månad. Inom 10 år är det bara 20 timmar. Jämfört med till exempel rakning sparar du 153 timmar under de 10 åren. Det motsvarar faktiskt drygt 4,5 arbetsveckor!

Läs också: IPL-hårborttagning med laser VS-rakning. Här räknar vi ut hur mycket tid och pengar du faktiskt sparar genom att byta ut din rakhyvel mot vår IPL-laser.

5. IPL-laserhårborttagning är endast för kvinnor

Myt: Ingen chans! Hårborttagning med IPL-lasern är lysande för män och ger bra resultat. Hur många är inte trötta på att håret på nacken växer ut supersnabbt och förstör hela frisyren? Eller vill du ta bort hår på bröstet eller armhålorna, men tycker att hårborttagning med vax är otroligt smärtsamt? Killar - var inte rädda för att investera i Silkemyks IPL-laser! Vi har den till och med i svart.

Många använder hårborttagning med IPL-teknik på grund av den konstanta irritationen av huden vid rakning. Det råder ingen tvekan om att öm hud, inåtväxande hårstrån och röda knölar kan vara pinsamt för både kvinnor och män. Många vill också minska hårväxten på grund av hygieniska skäl. Faktum är att svettproduktionen är kopplad till hårsäckarna. Detta innebär att du kan minska mängden svett som produceras genom att ta bort oönskad hårväxt. Så för att avsluta: IPL-laser är definitivt för män!

Vår IPL-laser i to ulike farger til både kvinner og menn

Sanningar om hårborttagning med IPL-laser

Det finns också många sanningar om hårborttagning med IPL-laser att det är bra att få det svartvita först som sist. Här är några sanningar du bör känna till.

1. Det är ingen idé att använda IPL-lasern mer än en gång i veckan

Sanning: IPL fungerar genom att ljuspulserna från IPL-hårborttagaren träffar melaninet i håret under huden. Det vita ljuset absorberas sedan av hårsäckarna. Värmen från ljusenergin försätter aktiva hårstrån i viloläge, vilket gör att nya hårstrån inte växer ut. Eftersom håret växer i cykler och växlar mellan att vara aktivt och passivt, stoppar ljuspulserna bara aktiva hårstrån. Eftersom IPL-behandlingen endast är effektiv under den aktiva tillväxtfasen av ditt hår, är det ingen idé att använda IPL-hårborttagaren mer än en gång i veckan.

2. Gravida kvinnor och mammor som ammar kan inte använda IPL för hårborttagning

Sanning: Vår IPL-laser har inte testats för användning under graviditet eller amning och bör därför inte användas. Silkemyk har utvecklats i samarbete med ledande hudspecialister, och de har avrådt från att använda IPL eller andra ljusbaserade hårborttagningsmetoder under graviditet eller amning, som en försiktighetsåtgärd för att undvika eventuella biverkningar.

3. Du kan inte använda IPL om du solar

Sanning: För att skydda huden från oönskade skador, vänta minst två veckor innan du utför en IPL-behandling efter garvning. Efter att ha utfört en IPL-behandling måste du vänta minst 48 timmar innan du utsätter ett behandlat område för solen. Syftet med denna försiktighetsåtgärd är att se till att huden inte är solskadad. Använd aldrig IPL-luren om du är solbränd eftersom det kan orsaka biverkningar.

Det var det - det var det. Vi hoppas att du känner dig mer säker på att använda IPL-lasern efter det här inlägget! Om du dessutom är en av dem som är trött på knölar på huden och inåtväxande hårstrån efter hårborttagning, så ska du investera i en IPL hårborttagningsmedel. Du kommer inte ångra det!

Tillbaka till bloggen