Gua Sha Facial roller.

Gua Sha och anti-aging: Få en ungdomlig lyster med denna enkla teknik

Gua Sha och anti-aging: Få en ungdomlig lyster med denna enkla teknik

Gua Sha är en gammal massageteknik från kinesisk medicin, som använts i över 2000 år för att förbättra hudens hälsa och skönhet. Detta unika hudvårdsverktyg hjälper till att lösa upp muskler, dränera lymfvätska, öka blodcirkulationen och verka uppstramande på huden. Men hur kan Gua Sha bidra till en ungdomlig glöd och anti-aging?

Gua sha fra silkemyk

Gua Sha för en ungdomlig glöd

Den omedelbara glöden du upplever efter en Gua Sha-massage kommer från ökad blodcirkulation. När du använder din Gua Sha ökar du mikrocirkulationen i huden med upp till 400 % under en till två minuter varje dag, enligt en undersökning gjord av Vogue.

Denna ökade mikrocirkulation är positivt för hudens hälsa, eftersom blodflödet tillför näring och syre till hudcellerna. Detta ger huden en omedelbar lyster samtidigt som avfallsprodukter förs bort.

Fördelarna med Gua Sha för friskare hud

1. Ökad blodcirkulation och glödande hud

Gua Sha-massage hjälper till att öka mikrocirkulationen i huden. Genom att försiktigt repa ansiktet stimulerar du blodflödet och tillför näring och syre till hudcellerna. Detta resulterar i en omedelbar lyster i huden och avlägsnande av slaggprodukter. Enligt en studie utförd av Vogue kan användning av Gua Sha i en till två minuter varje dag öka mikrocirkulationen med upp till 400 %.

2. Minska tecken på åldrande

Gua Sha och ansiktsrulle är effektiva verktyg för att få fastare och mer elastisk hud. Massagetekniken hjälper till att minska synligheten av stora porer, mörka ringar under ögonen och ökar produktionen av kollagen och elastin i huden. Detta resulterar i en stramare hudstruktur och färre synliga rynkor och fina linjer.

3. Lymfdränage och avslappning

Lymfsystemet spelar en viktig roll för att transportera runt lymfvätska, som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Gua Sha-massage kan hjälpa till att förbättra lymfdränaget och därmed öka hudens hälsa. Genom att fokusera på lymfdränage under ansiktsmassage kan du minska svullnad i ansiktet. Det rekommenderas att röra sig utåt mot lymfkörtlarna i nacken och nära öronen.

4. Behandling av hudproblem

Gua Sha-massage kan vara till stor hjälp vid behandling av känslig hud, rosacea och sprängda blodkärl i ansiktet. För att ytterligare lugna huden kan du lägga ansiktsrullen i kylen några minuter innan behandlingen. Den coola rollern hjälper till att kyla och lugna din hud.

5. Aknebehandling och förebyggande

Att massera området runt akne kan öka blodcirkulationen i huden, vilket kan ha en positiv effekt på akneområdena. Ökad blodcirkulation hjälper till att minska pormaskar, finnar och synligheten av porer. Genom att använda Gua Sha massage regelbundet kan du uppnå ett förbättrat hudtillstånd och minska förekomsten av akne.

6. Påverkar hudens elasticitet

Både Gua Sha och Facial roller är effektiva verktyg för att främja hudens elasticitet. Gua Sha massage minskar uppkomsten av stora porer, minskar mörka ringar under ögonen och ökar kollagen- och elastinproduktionen i huden. Detta ger en fastare och stramare hudstruktur, en viktig del för att uppnå en ungdomlig lyster.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Hur man använder Gua Sha för att få resultat

För att uppnå optimala resultat med Gua Sha-massage uppmanar vi dig att följa dessa steg:

  1. Rengör ansiktet noggrant och applicera en lämplig ansiktsolja eller serum.
  2. Låt Gua Sha-stenen glida längs huden med ett försiktigt slag mot hudytan.
  3. Börja med att skjuta Gua Sha-stenen längs halsen och arbeta dig upp mot käklinjen och ansiktet.
  4. Använd långa, stadiga drag och var försiktig så att du inte trycker för mycket.
  5. Utför massagen i olika riktningar, till exempel uppåt, utåt och diagonalt (se vår instruktionsvideo nedan)
  6. Fokusera särskilt på områden med spänningar, knutar, lös hud eller celluliter.
  7. Efter massagen, torka försiktigt av ansiktet med en fuktig trasa eller skölj med vatten.
  8. Avsluta med att applicera en fuktkräm för att stänga porerna och återfukta huden.

 

 

Slutsats

Gua Sha är en enkel och effektiv teknik för att få en ungdomlig lyster i huden. Genom att använda denna uråldriga massageteknik kan du förbättra blodcirkulationen, stimulera lymfdränage och minska tecken på åldrande. Gua Sha-massage är också användbar vid behandling av hudproblem som känslig hud, akne och svullnad i ansiktet. Prova denna enkla teknik hemma för att uppnå en frisk och strålande hud.

För mer information om Gua Sha och relaterade ämnen, besök följande länkar:

Utforska fördelarna med Gua Sha och upptäck hur denna enkla teknik kan hjälpa till att förbättra din hudvårdsrutin och ge dig en ungdomlig lyster.

 

Tillbaka till bloggen