LED-masken: hva gjør de ulike lysbehandlingene?

LED-masken: vad gör de olika ljusbehandlingarna?

Du kanske har hört talas om LED-masker och ljusterapi, men hur fungerar det egentligen och vad gör de olika ljusbehandlingarna för din hud? Vi tar dig igenom allt du behöver veta om LED-ljusterapi i det här blogginlägget!

För det första: vad är ljusterapi?

Ljusterapi är en skonsam behandling där huden behandlas med LED-ljus. LED-lamporna drar nytta av hudens naturliga läkande egenskaper genom att lura huden att tro att den är skadad, så att huden sätter igång en helt naturlig reparationsprocess i hudcellerna.

Ljusterapi läker din hud inifrån och ut helt smärtfritt, och det kommer att stärka hudens barriär. LED-masken behandlar huden genom att öka blodflödet och cirkulationen i skadad vävnad och därigenom minska inflammation i huden. Produktionen av kollagen och elastin i huden stimuleras, och resultatet blir förbättrad hud.

Och vad är en LED-mask?

En LED-mask är ett exklusivt skönhetsverktyg som låter dig behandla din hud med ljusterapi i ditt eget hem. Masken behandlar din hud genom att lura den att tro att den är skadad. Detta gör masken genom att sända ut infrarött ljus i olika våglängder som penetrerar huden på olika nivåer.

Det finns olika LED-masker på marknaden, men Silkemyks LED-mask har hela 576 LED-ljus, jämfört med andra masker som bara har 100-200 ljus. Detta säkerställer optimal behandling av hela ansiktet. Modell som viser frem Silkemyk sin LED-maskeSå över till de olika ljusbehandlingarna Silkemyks LED-mask har. Vad gör det egentligen för din hud, och vilket program ska DU välja?

Silkemyk LED-masken har 4 olika ljusbehandlingar som behandlar din hud på olika sätt. De olika färgbehandlingarna har en rad fördelar för din hud och LED-masker har därför blivit en populär skönhetsprodukt!

Rött ljus-programmet

Denna ljusbehandling är den som tränger djupast in i huden. Det röda ljuset gör att små blodkärl längst ut i huden vidgas och blodcirkulationen ökar. Din hud får därmed mer syre och vitaliseras. Det röda ljuset stimulerar din hud att förnya celler och producera kollagen, vilket i sin tur förhindrar tecken på åldrande som rynkor och fina linjer i huden. Ljuset kan också få sår att läka effektivt då cellerna i huden förnyas snabbare.Rött ljusprogram på LED-mask ökar blodcirkulationen och stimulerar cellförnyelse för att förebygga ålderstecken.

Det gula ljusprogrammet

Denna ljusbehandling är lugnande, stärker känslig hud och minskar hudrodnad. Det gula ljuset kan också minska sprängda blodkärl i huden, och är även en effektiv behandling för dig som kämpar med eksem, rosacea och herpes.

LÄS MER: Läs mer om hur LED-masken behandlar rosacea här.Gult ljusprogram på LED-mask erbjuder lugnande behandling, stärker känslig hud och minskar rodnad.

Det gröna ljusprogrammet

Det gröna ljuset har en lugnande effekt på rodnad och kommer att jämna ut din hudton. Denna lampa är därför perfekt att använda för att förbättra hudens känslighet. Denna ljusbehandling är också mycket avslappnande, och avslappnad hud har färre fina linjer.Grönt ljusprogram på LED-mask lugnar rodnad, jämnar ut hudtonen och förbättrar hudens känslighet.

Multi-light program

Den sista och 4:an. Ljusprogrammet är helt enkelt ett multiprogram! Detta är väldigt bekvämt för alla som vill gå igenom både rött, grönt och gult ljus. Behandlingen börjar med ett rött ljus, går till ett gult ljus, tillbaka till ett rött ljus igen, innan den avslutas med ett grönt ljus.

LED-ljus och UV-ljus får inte förväxlas

Det är viktigt att inte blanda ihop LED-ljus med UV-ljus. Allt ljus kan förändra biologiskt material, och UV-ljus ger oss tecken på åldrande och solskador. LED-lampor däremot utnyttjar de fördelar ljus kan ge vår hud genom att ge den energi, utan de skadliga biverkningar som UV-ljus ger. Våra masker är därför 100% fria från UV-ljus.

Vår LED-mask är utvecklad med teknik från NASA

Det var faktiskt NASA som först undersökte tekniken bakom ljusterapi och LED-masker. NASA utvecklade LED-ljusteknik för att undersöka om växter kunde odlas inne i rymdfärjorna när de var ute i rymden. LED-ljus stimulerar cellerna att producera mer av det kemiska adenosintrifosfatet som ökar sund tillväxt och produktionen av kollagen. Kollagen är viktigt för hudens styrka och vävnadsuppbyggnad. Det är nedbrytningen av kollagen i huden som bland annat leder till rynkor.

När forskarna provade infrarött ljus på astronauternas hud visade det sig att detta var en mycket effektiv behandling av sår, och att huden läkte snabbare. Ytterligare forskning visade på flera olika positiva effekter av infrarött ljus på vår hud – och därmed föddes vetenskapen om LED-ljusterapi.

Ansiktsbehandlingar hemifrån med Silkemyks LED-mask

Med vår LED-mask kan du göra alla behandlingar själv - hemifrån! Många har svårt att hitta tid att gå till en klinik eller salong, det är just därför denna fantastiska LED-mask har tagits fram. Med vår LED-mask kan du ta ansiktsbehandlingar på kvällen samtidigt som du ser ditt favoritprogram på TV! Med andra ord, genom att investera i vår produkt kan du få ansiktsbehandlingar precis när det passar dig bäst! Både du och din hud kommer att älska LED-ljusterapi, så om du inte har gjort det än bör du skaffa din LED-mask från Silkemyk idag!

Tillbaka till bloggen