Poser under øynene? Oppdag fordelene med gua sha for å redusere hovne øyne

Påsar under ögonen? Upptäck fördelarna med gua sha för att minska svullna ögon

Väskor under ögonen? Upptäck hur Gua Sha kan minska svullna ögon

Har du någonsin undrat hur man kan minska påsar under ögonen och svullna ögon? Låt oss presentera dig för Gua Sha.

Gua Sha är en över 2 000 år gammal teknik från traditionell kinesisk medicin som använder en speciell sten för att massera huden, främja cirkulation och läkning. Det har visat sig vara effektivt för att lindra muskel- och ledvärk och förbättra hudens utseende. För ögonområdet kan Gua Sha hjälpa till att minska påsar och svullnader genom att stimulera lymfsystemet och främja blodcirkulationen, vilket också kan minska mörka ringar. Även om Gua Sha kan vara mycket effektivt, kräver det tålamod och regelbunden användning för att uppnå optimala resultat.

Gua Sha fra silkemyk, best i test

Vad är Gua Sha?

Gua Sha är en avkopplande skönhetsbehandling som kan göra stor skillnad för din hud. Denna teknik har förmågan att lösa upp muskler, dränera lymfvätska, öka blodcirkulationen och ha en uppstramande effekt på huden i ansiktet.

Gua Sha härstammar från kinesisk medicin, där den har använts i över 2000 år som en metod för att öka blodcirkulationen och öka syretillförseln till huden, vilket har en rad positiva effekter på hudens utseende och din brunn. -varelse.

Tekniker för Gua Sha

Gua Sha använder en specialgjord sten för att massera och skapa tryck mot huden. Massagen utförs genom att man trycker stenen mot huden och drar den längs huden i specifika mönster. Massagen stimulerar både hudcellerna, musklerna i ansiktet och lymfsystemet – vilket ger många biologiska fördelar.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Några av fördelarna med Gua Sha

Löser upp muskler

Gua sha hjälper till att lösa upp spänningar och knutar i musklerna, vilket ger en känsla av avslappning och välbefinnande.

Ökar blodcirkulationen

Gua sha kan öka blodcirkulationen i huden med upp till 400 % enligt en undersökning gjord av Vogue. Detta leder till att näring och syre förs till hudcellerna, vilket ger huden en omedelbar lyster.

Gua sha och hudhälsa

Gua sha kan minska synligheten av stora porer, mörka ringar under ögonen och öka produktionen av kollagen och elastin i huden. Detta leder till stramare hud och ett mer ungdomligt utseende.

Lymfdränage

Gua sha bidrar positivt till lymfsystemets funktion. Detta system transporterar lymfan, en vätska som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner, runt i kroppen. Detta är särskilt användbart för dem som ofta upplever svullnad i ansiktet.

Gua sha fra silkemyk

Gua sha för svullna ögon

Gua sha är ett effektivt verktyg för att minska svullnader och påsar under ögonen. Detta beror på att massagen från Gua Sha-stenen ökar blodcirkulationen och främjar lymfdränage, vilket hjälper till att minska svullnad. Ansiktsrullen har en kylande effekt, vilket även minskar svullnader runt ögonen.

Hur gua sha minskar svullnad

Gua sha hjälper till att stimulera lymfsystemet och öka blodcirkulationen, vilket i sin tur kan minska svullnader och påsar under ögonen. Genom att använda gua sha runt ögonen kommer du att uppleva mindre svullnader och mer ungdomliga ögon.

Hur man gör det:

Först, applicera ditt favorit ansiktsserum. Använd sedan gua sha-stenen och börja massera runt ögonen. Var noga med att vara försiktig, eftersom huden runt ögonen är mycket känslig. Massera försiktigt från den inre ögonvrån ut mot tinningen.

Morgonrutin med gua sha

En bra tid på dagen att använda gua sha för att minska svullna ögon är på morgonen. Efter uppvaknandet kan ögonen ofta vara lätt svullna, men med några minuters användning av gua sha kommer du att märka en betydande skillnad.

Gua sha vs ansiktsrullar

Både gua sha och ansiktsrullar kan vara effektiva verktyg för att minska svullnad, men gua sha ger dig mer kontroll över trycket. Detta kan ge en mer intensiv och effektiv massage. Du kan läsa mer om skillnaden mellan gua sha och ansiktsrullar här.

Valet mellan gua sha och ansiktsrullar

Valet mellan gua sha och ansiktsrullar beror på dina personliga preferenser och behov. Om du vill ha mer kontroll och en djupare massage kan gua sha vara ett bättre val. Om du föredrar en mildare, mer avslappnande massage kan en ansiktsrulle vara ett bättre alternativ.

Kombinera gua sha och ansiktsrullar

Det är också fullt möjligt att kombinera användningen av gua sha och ansiktsrullar för optimal hudhälsa och utseende. Du kan till exempel börja dagen med gua sha för att minska svullnad och avsluta dagen med ansiktsrullen för en avslappnande massage innan du lägger dig.

Hur använder man Gua Sha?

Att använda gua sha är enkelt och det är ett enkelt sätt att optimera din dagliga hudvårdsrutin.

Videon nedan visar tydligt hur du använder Gua Sha korrekt för att uppnå de resultat du vill ha

Slutsats

påsar under ögonen och svullnader är något många av oss kämpar med, men med Gua Sha-terapi kan lösningen vara inom räckhåll. Denna urgamla kinesiska teknik, med sina unika fördelar att öka blodcirkulationen och främja lymfdränage, har visat sig vara effektiv för att minska svullnader och påsar under ögonen.

Genom att integrera Gua Sha i din dagliga hudvårdsrutin kan du själv hjälpa till att minska dessa problem. Oavsett om du använder den som en del av din morgonrutin för att ta itu med svullna ögon, eller kombinerar den med en ansiktsroller för att maximera dess effekt, ger Gua Sha dig möjligheten att ta kontroll över din hudhälsa på ett naturligt sätt.

Valet mellan Gua Sha och ansiktsrullar beror på dina personliga preferenser och behov, och många kommer att tycka att det är användbart att använda båda. Hur som helst är Gua Sha ett effektivt verktyg som kan ge din hud det lilla extra den behöver för att se bäst ut.

Gua Sha är mer än bara en hudvårdsbehandling. Det är ett sätt att ge din hud den näring den behöver, förbättra blodcirkulationen, främja lymfdränage och bidra till ett mer ungdomligt utseende. Om du kämpar med påsar under ögonen eller svullna ögon, varför inte prova Gua Sha? Du kan bli förvånad över resultatet.

 

 

Vanliga frågor (FAQs)

 1. Är gua sha säkert att använda? Ja, gua sha är säkert att använda för de flesta. Personer med hudkänslighet eller medicinska tillstånd bör dock konsultera en läkare före användning.

 2. Hur ofta ska jag använda gua sha? För bästa resultat, använd gua sha dagligen i en till två minuter.

 3. Hur rengör jag min gua sha-sten? Rengör stenen med en mild tvål och varmt vatten efter varje användning.

 4. Kan jag använda gua sha på andra delar av kroppen? Ja, gua sha kan användas på hela kroppen.

 5. Vad är skillnaden mellan en gua sha och en ansiktsrulle? Båda är effektiva för att öka blodcirkulationen och lindra spänningar, men gua sha ger mer kontroll över trycket.

Läs mer om Gua Sha här:

 • Gua Sha från Silkemyk
 • Gua Sha: Den perfekta presenten till mors dag och alla hjärtans dag
 • Skapa ditt eget hemmaspa: Praktiska tips från Silkemyk
 • Gua Sha Stone vs. Ansiktsrullar: Vilken är rätt för dig?
 • Fördelarna med Gua Sha: Ta hudvården till nya höjder
 • Hudvårdsmassage med Gua Sha: en steg-för-steg-guide
 • Gua Sha: Den antika skönhetstekniken med moderna fördelarr

 • Gua Sha silkemyk

   

  Tillbaka till bloggen