Gua Sha med lilla bakgrunn.

Upptäck fördelarna med Gua Sha: En nybörjarguide

Upptäck fördelarna med Gua Sha: En nybörjarguide

Gua Sha silkemyk

En introduktion till Gua Sha

Gua Sha är en traditionell kinesisk massageteknik med många hälsofördelar. Denna teknik har använts i mer än 2 000 år inom kinesisk medicin och är känd för att förbättra cirkulationen, lösa upp muskeltäthet och främja lymfdränage. Denna teknik innebär att man använder ett Gua Sha-verktyg, som är en slät sten, för att massera huden och stimulera blodcirkulationen. Detta kan hjälpa till att lösa upp spända muskler, dränera lymfvätska, öka blodcirkulationen och verka uppstramande på huden.

Silkemyk, gua sha

Hur fungerar Gua Sha?

Gua Sha fungerar genom att massera hudytan med den släta rosékvartsstenen, vilket ökar mikrocirkulationen i huden, vilket är gynnsamt för hudens hälsa. Blodflödet tillför näring och syre till hudcellerna vilket ger huden en omedelbar lyster samtidigt som slaggprodukter tas bort. Enligt en studie gjord av Vogue kommer att öka din mikrocirkulation med upp till 400 % om du använder din Gua Sha i en till två minuter varje dag.

Några av fördelarna med Gua Sha

Förbättrar hudens elasticitet

Gua Sha och Facial roller är effektiva verktyg för att förbättra hudens fasthet och elasticitet. Genom att massera huden med Gua Sha kan du minska synligheten av stora porer, minska mörka ringar under ögonen och öka produktionen av kollagen och elastin i huden.

Främjar lymfdränage

Vårt lymfsystem har en viktig uppgift att bära runt lymfan, en vätska som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Gua Sha-massage bidrar positivt till detta genom att främja lymfdränage, vilket är särskilt användbart för dem som tenderar att uppleva svullnad i ansiktet. Genom att fokusera på lymfdränage under ansiktsmassage kan du minska svullnad.

Reducerar rynkor

Gua Sha kan också hjälpa till att minska rynkor. Genom att ge hudcellerna mer näring och stimulera nervsystemet kan Gua Sha hjälpa kroppen att slappna av och lösa upp spänningar i ansiktsmusklerna. Avslappnade muskler kan i sin tur hjälpa till att motverka rynkor och fina linjer.

Behandling för känslig hud

Om du har känslig hud, rosacea eller sprängda blodkärl i ansiktet kan Gua Sha vara ett bra alternativ för dig. Genom att kyla ansiktsrullen i kylen före användning kan du lugna huden med en svalkande massage.

Behandling och förebyggande av akne

Ökad blodcirkulation från Gua Sha-massage kan också ha en positiv effekt på akne. Genom att massera huden runt området med akne kommer huden lättare att kunna bli av med pormaskar och finnar. Detta kan minska synligheten av porer och fläckar i huden, som akne och finnar.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Hur använder man Gua Sha?

Det är enkelt att använda Gua Sha. Börja med att rengöra ansiktet noggrant. Applicera sedan en ansiktsolja eller fuktkräm för att hjälpa Gua Sha-verktyget att glida smidigt över huden. Håll Gua Sha-verktyget i en vinkel på cirka 45 grader mot huden, och börja massagen med att stryka verktyget uppåt och utåt mot ansiktets sidor. Detta hjälper till med lymfdränage och ökar blodcirkulationen. För mer detaljerade instruktioner om hur du använder Gua Sha, kolla in vår guide till Gua Sha Massage.

Slutsats

Gua Sha är mer än bara en trend inom skönhet och välbefinnande; det är en beprövad praktik som prisas för sina otaliga hälsofördelar. Rik på historia och enkel att utföra, den här tekniken kan hjälpa dig att förbättra hudens elasticitet, främja lymfdränage, minska rynkor och till och med behandla känslig hud och akne.

Det kräver ingen snygg utrustning - bara ett Gua Sha-verktyg, lite tid och ett engagemang för regelbunden vård. Och med Silky Soft Gua Sha får du ett verktyg designat med din huds hälsa och välbefinnande i åtanke.

Att integrera Gua Sha i din dagliga rutin kan vara enkelt och en resa mot förbättrad hudhälsa och allmänt välbefinnande. Med regelbunden användning kan du se märkbara förbättringar i din huds ton, textur och lyster. Så oavsett om du är en skönhetsentusiast som letar efter den senaste trenden, eller bara letar efter naturliga sätt att förbättra din hud, är Gua Sha en investering värd att utforska. Börja din Gua Sha-resa idag med Silkemyk och upplev själv de många fördelarna som denna träning har att erbjuda.

 

 

Läs mer om Gua Sha här:

 

 • Gua Sha från Silkemyk
 • Gua Sha: Den perfekta presenten till mors dag och alla hjärtans dag
 • Skapa ditt eget hemmaspa: Praktiska tips från Silkemyk
 • Gua Sha Stone vs. Ansiktsrullar: Vilken är rätt för dig?
 • Fördelarna med Gua Sha: Ta hudvården till nya höjder
 • Hudvårdsmassage med Gua Sha: en steg-för-steg-guide
 • Gua Sha: Den antika skönhetstekniken med moderna fördelarr

 • Gua Sha silkemyk

   

   

  Tillbaka till bloggen