Silkemyk modell med Silkemyk Gua Sha facial roller

Gua Sha för ett naturligt ansiktslyft: Fungerar det verkligen?

Gua Sha för ett naturligt ansiktslyft: Fungerar det verkligen?

Gua Sha är en avkopplande skönhetsbehandling som kan göra stor skillnad för din hud. Tekniken löser upp muskler, dränerar lymfvätska, ökar blodcirkulationen och har en uppstramande effekt på huden i ansiktet. Det kan också lindra smärta, minska svullnad, ta bort gifter från huden och öka tillförseln av syre till cellerna i huden.

Gua Sha, en gammal massageteknik som har använts i kinesisk medicin i över 2 000 år, lovar betydande fördelar för huden. Men ger det verkligen ett naturligt ansiktslyft? Vi dyker in i Gua Shas värld och utforskar dess många fördelar.

Gua sha fra silkemyk, et sett for god hudpleie

De många fördelarna med Gua Sha

Ökar mikrocirkulationen

Gua Sha-massage ökar mikrocirkulationen i huden. Detta är positivt för hudens hälsa, då det gör att cellerna i huden får tillgång till tätare näring och förnyelse samt gör sig av med gamla celler och avfallsmaterial. Enligt en undersökning gjord av Vogue kommer du att öka din mikrocirkulation med upp till 400 % genom att använda din Gua Sha i en till två minuter varje dag. Blodflödet tillför näring och syre till hudcellerna så att huden får en omedelbar lyster, samtidigt som avfallsprodukter förs bort.

Ger en fastare och mer elastisk hud

Gua Sha och Facial roller är bra verktyg för att ge fastare och mer elastisk hud. Gua Sha massage kommer att minska uppkomsten av stora porer, minska mörka ringar under ögonen och öka kollagen- och elastinproduktionen i huden, vilket resulterar i stramare hud. Du kan använda Gua Sha på hela kroppen, med särskilt fokus på områden du känner har mycket spänningar, knutar, lös hud och/eller celluliter.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Förbättrar lymfdränaget

Lymfsystemet har en viktig uppgift, nämligen att transportera lymfvätska genom hela kroppen. Lymfvätska innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner och det är ett vanligt problem att lymfkörtlarna blir lite igensatta, så att det inte får tillräckligt och optimalt flöde. Här kommer Gua Sha-massage att bidra positivt, då massagen kommer att stimulera lymfsystemet så att det kommer att fungera bättre och snabbare bli av med slaggprodukter och förebygga inflammationer och akne.

Är du en av dem som tenderar att få lite svullnad i ansiktet? Lymfdränage är särskilt användbart för dig.

Reducerar rynkor och fina linjer

Gua Sha ger dina hudceller mer näring och stimulerar nervsystemet så att kroppen kan vila. Gua Sha-massage löser upp spänningar i ansiktets muskler. Muskler som är avslappnade kommer i sin tur att hjälpa till att motverka rynkor och fina linjer, jämfört med spända muskler som ofta resulterar i rynkor.

Silkemyk, gua sha

Behandlar och lugnar känslig hud

Kämpar du med känslig hud, rosacea eller sprängda blodkärl i ansiktet? Vi rekommenderar att du lägger din ansiktsrulle i kylen några minuter innan behandling – så att den blir skön och sval. Rulla sedan försiktigt över huden med lätt tryck för att kyla och lugna huden. Detta hjälper dig att lugna de svullna områdena i ansiktet och hjälper dig att förhindra upprepade svullnader.

Behandlar och förebygger akne

Genom att massera ansiktet runt området med akne kommer blodcirkulationen i huden att öka, vilket kommer att ha en positiv effekt på området med akne. När blodcirkulationen ökar får huden lättare att bli av med pormaskar och finnar. Sättet Gua Sha kan hjälpa är att massagen kommer att stimulera lymfsystemet och blodcirkulationen så att det kommer att fungera bättre och bli av med slaggprodukter snabbare och förhindra inflammation och akne. Porerna blir mindre synliga och orenheter i huden som akne och finnar minskar med tiden.

Slutsats

Det råder ingen tvekan om att Gua Sha erbjuder många fördelar för huden. Från att ge en omedelbar lyster, minska synligheten av stora porer, öka kollagen- och elastinproduktionen i huden, till att minska svullnad och motverka rynkor och fina linjer – Gua Sha är ett kraftfullt verktyg inom skönhetsvård. Så om du letar efter en naturlig ansiktslyftning kan Gua Sha vara svaret du har väntat på.

Gua Sha erbjuder ett antal fördelar för din hud som kan ge den ett naturligt ansiktslyft. Från att öka mikrocirkulationen i huden, förbättra elasticiteten, stimulera lymfdränage, minska rynkor och fina linjer, till att behandla känslig hud och akne - Gua Sha fungerar som ett mångsidigt och kraftfullt verktyg för hudvård.

Om du letar efter en naturlig metod för att förbättra utseendet och hälsan på din hud, är Gua Sha en beprövad teknik som kan ge imponerande resultat. Även om det inte ersätter medicinska behandlingar eller kirurgiska ingrepp för allvarliga hudproblem eller betydande hudlyft, erbjuder Gua Sha ett naturligt alternativ för dem som söker en skonsam, icke-invasiv metod för att bibehålla frisk och ungdomlig hud.

Kom ihåg att, som med alla hudvårdsbehandlingar, kan resultaten variera från person till person baserat på olika faktorer som hudtyp, ålder, livsstil och regelbunden användning. För bästa resultat, använd Gua Sha regelbundet som en del av din dagliga hudvårdsrutin och kombinera den med en balanserad kost och livsstil.

Läs mer om Gua Sha och dess fördelar:

Tillbaka till bloggen