Gua sha fra silkemyk, bli kvitt poser under øynene

Gua Sha: Minska påsar under ögonen och få en fräschare look

Gua Sha: Minska påsar under ögonen och få en fräschare look

Gua Sha är en gammal massageteknik som har använts inom kinesisk medicin i över 2 000 år. Tekniken inkluderar ett antal fördelaktiga effekter för din hud, bland annat att lossa musklerna, dränera lymfvätska, öka blodcirkulationen och har en uppstramande effekt på huden i ansiktet.

Gua sha fra silkemyk, bli kvitt poser under øynene

Hur kan Gua Sha-massage hjälpa till med påsar under ögonen?

Gua Sha kan vara ett effektivt verktyg för att hantera och minska påsar under ögonen. Genom att förbättra blodcirkulationen och dränera lymfvätska kan Gua Sha hjälpa till att minska svullnader och mörka ringar under ögonen.

Påsar under ögonen uppstår ofta på grund av vätskeansamling och svullnad. Detta kan bero på flera faktorer, såsom sömnbrist, ärftlighet, åldrande och kost. Gua Sha-massagen hjälper till att stimulera lymfdränage, vilket hjälper till att minska vätskeansamlingar och svullnader under ögonen.

Dessutom kan Gua Sha hjälpa till att stärka huden runt ögonen genom att stimulera produktionen av kollagen, ett protein som bidrar till hudens styrka och elasticitet. Genom att förbättra huden runt ögonen kan Gua Sha hjälpa till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, vilket bidrar till ett yngre och vaknare utseende.

För bästa resultat, använd Gua Sha-verktyget i uppåtgående drag, med början från insidan av ansiktet och rör dig ut åt sidorna. Det är viktigt att använda lätta pälsar och undvika att rycka eller rycka i huden.

Det är värt att notera att även om Gua Sha kan hjälpa till att minska påsar under ögonen, är det inte en ersättning för en hälsosam livsstil. Se till att du får tillräckligt med sömn, upprätthåll en hälsosam kost och drick mycket vatten för att stödja din hud från insidan.

För mer detaljerad information om hur Gua Sha kan hjälpa till med påsar under ögonen kan du läsa det här inlägget på vår blogg.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Gua Sha för ökad blodcirkulation

Att förbättra blodcirkulationen i ansiktet är en av de många fördelarna med Gua Sha. Detta beror på att blodflödet tillför näring och syre till hudcellerna, vilket ger huden en omedelbar lyster. Samtidigt hjälper det att transportera bort avfallsmaterial. Enligt en studie utförd av Vogue kan du öka din mikrocirkulation med upp till 400 % genom att använda din Gua Sha i en till två minuter varje dag.

Lös upp muskelspänningar med Gua Sha

Gua Sha är ett effektivt verktyg för att lindra muskelspänningar och spänningshuvudvärk. Genom att öka syretillförseln och ta bort gifter från huden kan denna urgamla massageteknik hjälpa till att minska smärta och svullnad.

Fördelarna med Gua Sha för din hud

Gua Sha och Facial Roller är utmärkta verktyg för att få fastare och mer elastisk hud. Gua Sha-massagen kan minska uppkomsten av stora porer, minska mörka ringar under ögonen och öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket leder till stramare hud.

Gua Sha för lymfdränage

Vårt lymfsystem har en viktig uppgift, nämligen att transportera runt lymfvätskan som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Ett välfungerande lymfsystem är viktigt för hälsan och Gua Sha massage kan bidra till detta på ett positivt sätt. För dem som ofta upplever svullnad i ansiktet kan det vara särskilt fördelaktigt att fokusera på lymfdränage under en ansiktsmassage.

Gua Sha för att minska rynkor

Gua Sha-massagen ger dina hudceller mer näring och stimulerar nervsystemet så att kroppen kan vila. Denna avslappnande behandling kan därför hjälpa till att minska fina linjer och rynkor genom att släppa spänningar i ansiktsmusklerna.

Gua Sha för känslig hud

Har du känslig hud, rosacea eller sprängda blodkärl i ansiktet? Vi rekommenderar att du placerar dina Gua Sha-stenar eller ansiktsrullar i kylen några minuter innan behandlingen för att kyla och lugna din hud.

Gua Sha för akne

Genom att massera ansiktet med Gua Sha runt områden med akne kommer blodcirkulationen i huden att öka. Detta kommer att ha en positiv effekt på akneområdena, eftersom ökad blodcirkulation hjälper huden att bli av med pormaskar och finnar. Porerna blir mindre synliga, och orenheter i huden som akne och finnar minskar.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan Gua Sha hjälpa till att uppnå en friskare och mer ungdomlig hud genom att stimulera blodcirkulationen, dränera lymfvätska, lossa muskelspänningar och bidra till lymfdränage. Ta del av denna tusenåriga tradition genom att införliva Gua Sha-massage i din dagliga skönhetsrutin för att få ett fräschare, mer ungdomligt utseende.

 

Läs mer om Gua Sha och dess fördelar:

Tillbaka till bloggen