Gua Sha sett med lilla bakgrunn.

Gua sha: Vägen till en stramare ansiktsstruktur och lyft hud

Gua sha: Vägen till en stramare ansiktsstruktur och lyft hud

Gua Sha är en gammal massageteknik med rötter i kinesisk medicin som har använts i över 2000 år. Denna avkopplande skönhetsbehandling har förmågan att förvandla hudens utseende genom att lossa muskler, tömma lymfvätska, öka blodcirkulationen och strama upp huden i ansiktet - ett underbart sätt att förbättra hudens hälsa och utseende; hemifrån och på några minuter, helt smärtfritt!

Strammere ansiktsstruktur og løftet hud med Gua Sha fra silkemyk

Tightare ansiktsstruktur och lyft hud med Gua Sha

Gua Sha är känt för sina unika fördelar när det gäller att strama upp ansiktsstrukturen och ge en naturlig "ansiktslyft"-effekt genom att lyfta huden.

Hur fungerar Gua Sha på ansiktsstrukturen?

En fastare och stramare ansiktsstruktur är något många längtar efter, och Gua Sha kan vara svaret. Att använda verktyget Gua Sha för att applicera tryck och massera över huden stimulerar blodcirkulationen och produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket hjälper till att förnya celler och strama upp huden.

Detta hjälper också till att minska synligheten av stora porer och mörka ringar under ögonen, vilket ytterligare förbättrar hudens utseende och struktur.

Gua Sha för lyft hud

En naturlig "ansiktslyftning" är ett annat anmärkningsvärt resultat av Gua Sha. Gua Sha-massagen har en uppstramande effekt på huden och hjälper till att minska slappheten. Den är särskilt effektiv på områden som kinderna och käklinjen, där huden ofta kan förlora sin fasthet med tiden. Det fungerar också genom att få spända muskler att slappna av mer, vilket minskar risken för att utveckla nya rynkor eller linjer i huden.

Gua Sha har en betydande effekt på lymfsystemet. Lymfsystemet har en viktig uppgift, nämligen att transportera lymfvätska genom hela kroppen. Lymfvätska innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner och det är ett vanligt problem att lymfkörtlarna blir lite igensatta, så att det inte får tillräckligt och optimalt flöde. Här kommer Gua Sha-massage att ge ett positivt bidrag, då massagen kommer att stimulera lymfsystemet så att det kommer att fungera bättre och snabbare bli av med slaggprodukter samt förebygga inflammationer och akne.

Är du en av de personer som tenderar att få lite svullnad i ansiktet? Lymfdränage är särskilt användbart för dig.

Tips för att använda Gua Sha för en stramare ansiktsstruktur och lyft hud

För att uppnå bästa resultat med Gua Sha är det viktigt att använda tekniken korrekt. Det rekommenderas att alltid börja med rengjord hud, och helst applicera en ansiktsolja innan behandlingen påbörjas för att verktyget Gua Sha lättare ska glida över huden.

Använd verktyget för att massera huden i uppåtgående och utåtgående rörelser, med lätt till måttligt tryck. Du kanske vill lägga lite extra tid på områden där du vill uppnå en stramare struktur, såsom käklinjen och kinderna.

Genom att inkludera Gua Sha i din dagliga hudvårdsrutin kan du hjälpa till att främja en stramare ansiktsstruktur och lyft hud över tiden.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Mikrocirkulationen i huden: hemligheten bakom strålande hud

Gua Sha-massage ökar mikrocirkulationen i huden, vilket är positivt för hudens hälsa. Blodflödet tillför näring och syre till hudcellerna, vilket ger huden en omedelbar lyster. Enligt en forskning gjord av Vogue ökar din mikrocirkulation med upp till 400 % om du använder din Gua Sha i en till två minuter varje dag.

Detta är positivt för hudens hälsa, eftersom det gör att cellerna i huden får tillgång till tätare näring och förnyelse, samt att man blir av med gamla celler och skräp.

Minska rynkor med Gua Sha

Gua Sha kan hjälpa till att minska uppkomsten av rynkor och fina linjer. Genom att ge näring till huden och stimulera nervsystemet kan Gua Sha-massage släppa spänningar i ansiktsmusklerna, vilket i sin tur hjälper till att minska fina linjer och rynkor.

Gua sha sett, facial roller og gua sha

Gua Sha vs. Facial Roller: Vad är skillnaden?

I dess silkesmjuka gua sha-set ingår både Gua Sha och Facial Roller. Båda verktygen är bra för att ge fastare och mer elastisk hud. Men vad är skillnaden? Och när ska man använda vad? Läs mer om Gua Sha vs Facial Roller här.

Använda Gua Sha för avkoppling och stressreducering

I en hektisk vardag kan vi alla behöva lite avkoppling. Lär dig hur du använder Gua Sha för att främja avslappning och minska stress med denna läkande massageteknik.

Slutsats

Gua Sha, en uråldrig kinesisk massageteknik, visar sig vara en effektiv skönhetsbehandling som inte bara stramar upp ansiktsstrukturen och lyfter huden, utan också förändrar hudens utseende. Det främjar blodcirkulationen, stimulerar produktionen av kollagen och elastin och hjälper till att dränera lymfvätska.

Gua Sha ger omedelbara resultat med en naturlig "face lift"-effekt och ger mer definierade konturer till ansiktet. Det har också visat sig vara effektivt för att minska uppkomsten av stora porer och mörka ringar under ögonen. Dessutom kan denna teknik hjälpa till att minska rynkor och fina linjer genom att släppa spänningar i ansiktsmusklerna.

Inte bara det, Gua Sha hjälper till med lymfdränage, vilket är särskilt fördelaktigt för dem som upplever svullnad i ansiktet. Denna process hjälper till att minska svullnader och ger huden ett mer lyft och definierat utseende.

Det bästa? Gua Sha kan enkelt inkluderas i din dagliga hudvårdsrutin. Det kräver minimal tid och ansträngning, men ger betydande resultat. Kom ihåg att alltid börja med rengjord hud, applicera ansiktsolja för en jämnare applicering och använd verktyget i uppåtgående och utåtgående rörelser med lätt till måttligt tryck.

Allt som allt är Gua Sha inte bara ett verktyg för skönhetsvård, det är också en väg till bättre hälsa för din hud. Fastare ansiktsstruktur och lyft hud är bara toppen av ett isberg när det kommer till de otaliga fördelarna Gua Sha kan erbjuda.

Läs mer om Gua Sha och dess fördelar:

Tillbaka till bloggen