Silkemyk Gua Sha sett sammen med 2 oljeflasker.

Hur man använder Gua Sha för att uppnå en frisk och glödande hud

Hur man använder Gua Sha för att uppnå en frisk och glödande hud

Gua Sha har ett antal hudhälsofördelar och är ett enkelt skönhetsverktyg att använda. Gua Sha kommer från en uråldrig massageteknik som har använts inom kinesisk medicin i över 2 000 år. Det har blivit en populär teknik över hela världen för sina fantastiska fördelar, inklusive främjande av en stramare hudstruktur, minskad stress, förbättrad blodcirkulation och med sina många fördelar - ger naturligt strålande hud.

Gua Sha fra silkemyk, sett med gua sha og facial roller

Fördelarna med Gua Sha-set från silkeslena

Gua Sha är en avslappnande skönhetsbehandling som kommer att göra skillnad för din hud genom att lösa upp spända muskler, hjälpa till att dränera lymfvätska, öka blodcirkulationen och strama upp huden i ansiktet. Tekniken kan även lindra smärta, minska svullnad, ta bort gifter från huden och öka syretillförseln vilket har stor effekt på hudens utseende och hälsa.

Ökar mikrocirkulationen

Gua Sha-massage ökar mikrocirkulationen i huden, vilket är positivt för hudens hälsa. Blodflödet tillför näring och syre till hudcellerna så att huden får en omedelbar lyster, samtidigt som slaggprodukter förs bort. Enligt en studie gjord av modetidningen Vogue kommer du att öka mikrocirkulationen i ansiktet med upp till 400 % genom att använda din Gua Sha i en till två minuter varje dag. Detta kan leda till anmärkningsvärda förändringar i din hudhälsa.

Förbättrar hudens elasticitet

Gua Sha och Facial roller är bra verktyg för att ge fastare och mer elastisk hud. Gua Sha massage kommer att minska uppkomsten av stora porer, minska mörka ringar under ögonen och öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket resulterar i stramare hud. Du kan använda Gua Sha på hela kroppen, med särskilt fokus på områden du känner har mycket spänningar, knutar, lös hud och/eller celluliter.

Stimulerar lymfsystemet

Vårt lymfsystem har en viktig uppgift, nämligen att transportera runt lymfan. Lymf är en vätska som innehåller vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Ett välfungerande lymfsystem är därför mycket viktigt för hälsan och här kommer Gua Sha-massage att bidra positivt.

Gua sha lymfdränage ansiktsbehandling, Akne, Rödhet

Hur man använder Silkemyks Gua Sha-set

I setet från silkesmjukt.nej du får både en Gua Sha-sten av rosékvarts, speciellt formad för optimal ansiktsmassage och en ansiktsrulle. Genom att använda båda dessa skönhetsverktyg korrekt kommer du att kunna uppnå bra, hälsosamma och synliga resultat. Så här rekommenderar vi på silkemyk dig att använda setet:

1. Förberedelser

Till att börja med en Gua Sha-massage bör du rengöra din hud noggrant med en vanlig ansiktsrengöring - så att du har en ren yta att arbeta med.

2. Applicering av olja, serum eller fuktighetskräm

Sedan applicerar du lite olja, ett serum eller en rik fuktighetskräm på huden. Detta eftersom det hjälper Gua Sha-stenen att glida lättare över huden och gör det lättare för Gua Sha-stenen att massera muskler och vävnader utan hinder. Du kan använda vilken produkt som helst för detta, men det är bäst att använda en produkt som tillför fukt och lätt absorberas av huden.

3. Tekniken att använda Gua Sha

Ta tag i stenen och skjut den längs huden med ett fast men försiktigt tryck mot huden. Börja vid nacken och arbeta dig uppåt, rör dig mot lymfkörtlarna. De sitter särskilt i nacken och nära öronen.

Du kan också lära dig mer om hur du använder gua sha i vår instruktionsvideo här:

 

 

4. Ansiktsroller - lugnar och svalkar

Efter massagebehandlingen med Gua Sha-stenen kan du gå över med de medföljande ansiktsrullarna för att kyla ner och lugna huden efter massagen. För att optimera effekten av återhämtning med ansiktsrullen kan du lägga den i kylen eller frysen några minuter innan användning – så att den har en kylande effekt.

Du kan också använda ansiktsrullen för att massera in serumet som finns i typiska sheet-masker, eller ensamt för att bara kyla ner inflammerad eller svullen hud. Många använder ansiktsrullar för att bli av med påsar eller mörka ringar runt ögonen på morgonen.

5. Efter behandlingen

När du har avslutat behandlingen kan du torka bort eventuell överflödig produkt på huden innan du avslutar din hudrutin som du brukar. Avsluta sedan med att rengöra både din Gua Sha-sten och ansiktsrullar för att förhindra bakterietillväxt under förvaring.

Facial roller fra silkemyk

Gua Sha för olika hudproblem

Reducerar rynkor och tecken på åldrande

Gua Sha kommer att ge dina hudceller mer näring och stimulera nervsystemet så att kroppen kan vila. Gua Sha massage kommer därför att släppa spänningar i ansiktets muskler, vilket är en vanlig faktor för rynkor och ålderstecken. Muskler som är avslappnade hjälper till att motverka rynkor och fina linjer – och detta på ett helt naturligt sätt!

Behandla känslig hud

Kämpar du med känslig hud, rosacea eller sprängda blodkärl i ansiktet? Vi rekommenderar att du lägger din ansiktsrulle i kylen några minuter innan behandling – så att den blir skön och sval. Rulla sedan försiktigt över huden med lätt tryck för att kyla och lugna huden. Detta kommer att minska svullnad och inflammation, ge din hud en ny lyster och stärka känsligheten.

Behandla och förebygga akne

Genom att massera ansiktet runt området med akne kommer blodcirkulationen i huden att öka, vilket kommer att ha en positiv effekt på området med akne. När blodcirkulationen ökar får huden lättare tillgång till syre och näring och får även lättare att bli av med skräp och döda hudceller. Detta kommer att göra det lättare för huden att bli av med pormaskar och finnar. Porerna blir mindre synliga, och orenheter i huden som akne och finnar minskar.

Slutsats

Gua Sha, en teknik som har blivit populär globalt för sina unika fördelar, som inkluderar att främja fastare hud, minska stress, förbättra blodcirkulationen och främja en strålande lyster.

Fördelarna med Gua Sha inkluderar avslappning av muskler, dränering av lymfvätska, förbättrad blodcirkulation och stramare hud. Tekniken kan också hjälpa till att lindra smärta, minska svullnad, eliminera gifter från huden och öka syretillförseln – alla viktiga aspekter för en frisk hud.

Gua Sha ökar mikrocirkulationen i huden, vilket är fördelaktigt för hudens hälsa. Ökat blodflöde ger näring och syre till hudcellerna, vilket ger en omedelbar lyster. En studie av Vogue tyder på att användning av Gua Sha i en till två minuter varje dag kan öka ansiktets mikrocirkulation med upp till 400 %, vilket kan resultera i anmärkningsvärda förbättringar av hudens hälsa.

Gua Sha och Facial roller är bra verktyg för att få fastare och mer elastisk hud. Genom att minska uppkomsten av stora porer, minska mörka ringar under ögonen och öka produktionen av kollagen och elastin i huden kan Gua Sha bidra till en stramare, mer ungdomlig hud. Det är också ett viktigt verktyg för att stimulera lymfsystemet, vilket är avgörande för vår allmänna hälsa.

Det är enkelt att använda Gua Sha. Börja med att rengöra huden noggrant. Applicera sedan lite olja, serum eller en rik fuktighetskräm på huden för att hjälpa Gua Sha-stenen att glida lättare över huden. Håll stenen och skjut den längs huden med ett fast men försiktigt tryck, arbeta från halsen och uppåt, rör dig mot lymfkörtlarna.

Efter behandlingen med Gua Sha-stenen kan du gå över med en ansiktsroller för att lugna och kyla huden. För att maximera återhämtningseffekten kan du lägga den i kylen eller frysen några minuter före användning.

Gua Sha kan också användas för att behandla olika hudproblem. Det kan hjälpa till att minska rynkor och andra tecken på åldrande, lugna känslig hud och behandla och förebygga akne. Med regelbunden användning kan du förvänta dig att se en minskning av fina linjer och rynkor, förbättrad hudton och struktur samt en ökning av hudens fasthet och elasticitet.

Sammanfattningsvis är Gua Sha ett effektivt och enkelt skönhetsverktyg för att uppnå en frisk och glödande hud. Denna urgamla kinesiska teknik har många fördelar, och med regelbunden användning kan du förvänta dig märkbara förbättringar av din huds utseende och hälsa.

 

 

Läs mer om Gua Sha och dess fördelar:

 

 

Tillbaka till bloggen